24. srpna 2020

Místo náhodného rozdávání peněz má vláda postupovat systematicky

(www.ods.cz) Vláda dnes projedná návrhy ODS na odpuštění silniční daně a daně z příjmu pro OSVČ letošní rok. Podnikatelé byli podle občanských demokratů koronavirem silně zasaženi a stát by je měl v tuto chvíli podpořit.

„Místo náhodného rozdávání peněz má vláda řešit systém: snižovat a rušit na daně. Proti krizi jsme navrhli řadu opatření, náš návrh na prominutí silniční daně a daně z příjmu pro OSVČ projedná vláda. Může tak ukázat, že to s pomocí lidem myslí vážně a naše návrhy podpořit,“ říká předseda ODS Petr Fiala

„Výběr ze silniční daně je relativně nízký, ale její zpracování absurdně zatěžuje podnikatele a živnostníky. Stát by měl, minimálně v této pro podnikatele těžké době, ukázat vlídnou tvář a daň za letošní rok prominout. Prominutí daně z příjmu pro OSVČ jde stejným směrem. Cílená podpora skupině lidí, která byla koronavirem ekonomicky nejvíce postižená, musí být prioritou,“ doplňuje předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura