12. prosince 2018

ODS: Náš návrh na zvýšení výdajových paušálů jsme prosadili v rozpočtovém výboru

(www.ods.cz) Rozpočtový výbor Poslanecké sněmovny na dnešním jednání podpořil návrh ODS na zvýšení výdajových paušálů na 2 mil. Kč.

 
„Je dobře, že koaliční poslanci změnili názor a že si paní ministryně, dle svých slov, nastudovala situaci živnostníků a návrh ODS na zvýšení výdajových paušálů na rozpočtovém výboru tentokrát podpořili. Kdyby si více nastudovali i situaci zaměstnanců a zaměstnavatelů, určitě by hlasovali i pro náš návrh na zavedení 15% sazby z hrubé mzdy, který rozpočtovým výborem naopak neprošel,“ uvedl předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura. Návrh na zrušení superhrubé mzdy by znamenal zvýšení čistých mezd zaměstnanců o 7 %.
 
„Návrat limitu daňových výdajových paušálů pro OSVČ prosazujeme od začátku. Stát by si měl samostatných a aktivních lidí vážit a zbytečně je nezatěžovat daňovou byrokracií i vysokými daněmi. Škoda jen, že náš návrh neprošel napoprvé, znamenalo by to, že by tento 2milionový limit platil i v letošním roce. Vzhledem k průběhu projednávání očekáváme opětovné zvýšení paušálu bohužel až od roku 2019,“ dodal člen rozpočtového výboru a jeden z předkladatelů návrhu Vojtěch Munzar.