16. prosince 2021

Green Deal: Je to rozjetý vlak, který už nejde zastavit. Takovou divočinu nečekali ani nejzarytější fanoušci, Timmermans byl posledně docela skleslý

(INFO.cz) Evropa zažívá otřes, který nastane sotva jednou za desítky let. Ale ne každý o něm ví. Takzvaný Green Deal – vize, jak proměnit EU na „uhlíkově neutrální“ – má dalekosáhlé důsledky, které teprve začínáme pociťovat. V posledním podcastu Insider o něm mluví europoslanec za ODS Alexandr Vondra a podnikatel a odborník na energetiku Michal Šnobr. Oba hosté se shodují: Green Deal už nezastavíme. Možné jsou leda korekce.

To, co to způsobuje za divočinu třeba na cenovém trhu, nečekali ani největší fanoušci. Mluvil jsem s (místopředsedou EK) Timmermansem a byl docela skleslý, popisuje Alexandr Vondra svoje dojmy ze setkání s komisařem, který má klimatickou agendu v Evropské komisi na starosti.

Proč Green Deal přináší masivní nárůst socialismu a přerozdělování? Jak na něj nahlížet v čase, kdy stamilionům lidí hrozí energetická chudoba? Co Timmermans řekl Vondrovi ohledně energetické revoluce? Poslouchejte podcast Tomáše Jirsy a Michala Půra.
 

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec