18. února 2024

Partie CNN Prima News

(CNN Prima News) Bývalý prezident Agrární komory Zdeněk Jandejsek je proruský kolaborant, který dělá špinavou práci pro Andreje Babiše (ANO). V nedělní Partii na CNN Prima NEWS to řekl europoslanec Alexandr Vondra (ODS). Ve studiu ukázal dopis, v němž měl údajně Jandejsek týden po vypuknutí války na Ukrajině nabízet Rusku své služby.

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„Zdeněk Jandejsek je známá firma – agrobaron a figura Andreje Babiše, která pro něj dělá špinavou práci,“ řekl Vondra, přičemž ve studiu ukázal text v ruštině, který měl údajně podepsat právě Jandejsek. „Jde o dopis zaslaný ruské ambasádě týden po invazi. Ruskému velvyslanci nabízí v podstatě kolaboraci,“ dodal místopředseda ODS Alexandr Vondra.

Dokument měl Vondra získat z okruhu zemědělců. „Tento pán je skutečně proruský kolaborant. Oklamal některé zemědělce, kteří s ním v pondělí přijedou do Prahy a budou dělat bordel. Ta rozumná část s vládou jedná, ať už jde o Agrární komoru nebo Asociaci soukromého zemědělství,“ sdělil.

Na otázku, zda je dopis ruské ambasádě pravý, se Vondra vyjádřil následovně: „Nevím, jestli je to fake. Nemám možnost to ověřit. Můžete se pana Jandejska zeptat, já s ním nemluvím. Mě ten dopis ale nijak nepřekvapil.“ 

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec