27. září 2021

Volební interview Rádia Z: Musíme zkrotit rozpočet, to je první úkol. A my víme jak

(INFO.cz) Prvním úkolem nové vlády bude podle předsedy ODS Petra Fialy poradit si s obrovským deficitem státního rozpočtu. „Výdaje státu přitom narostly o 50 procent za poslední čtyři roky. A nestačí to, té populistické vládě to prostě nestačí. Jednou to budou platit naše děti,“ kritizuje Fiala.

Celý rozhovor s Petrem Fialou si můžete poslechnout v podcastu Rádia Z a INFO.cz.

Dalším důležitým tématem bude v následujících letech vzdělání. „Nemůžeme být úspěšná ekonomika ani prosperující země, když nebudeme mít kvalitně vzdělané lidi,“ dodává předseda ODS Petr Fiala, která kandiduje v nadcházejících volbách v rámci koalice SPOLU s KDU-ČSL a TOP 09. Prioritou je podle Fialy i posílení pozice Česka jako součásti Západu. V Evropské unii by mělo být aktivnější. „Jsme na křižovatce. Rozhoduje se nejen o dalších čtyřech letech, ale i tom, kam se Česká republika vydá,“ zdůrazňuje Fiala důležitost blížících se voleb do Poslanecké sněmovny.

Ambicí koalice SPOLU je zvítězit a mít tak možnost změnit zemi. „Aby tu nevládli populisté s extrémisty. Aby se řešily problémy, které lidé mají a aby mladí lidé měli perspektivu, že budou mít slušné bydlení, slušné vzdělání a že jednou bude na jejich důchody,“ říká Petr Fiala.

Petr Fiala

předseda ODS