3. října 2020

ODS: Odstartovali jsme změnu, kterou příští rok dokončíme

(www.ods.cz) ODS v krajských a senátních volbách výrazně posílila. Občanští demokraté odstartovali změnu, kterou příští rok dokončí. ODS zvítězila v Královéhradeckém kraji, získala 114 mandátů v krajích, v 16 obvodech zvítězili senátní kandidáti ODS či koaliční. Občanští demokraté děkují všem voličům a zároveň vyzývají občany, aby nezapomněli na druhé kolo senátních voleb, které se koná 9. a 10. října. Výsledky voleb jasně ukazují, že změna v nadcházejících parlamentních volbách je možná. Kandidáti pro krajské i senátní volby děkují všem voličům.

„Výsledky krajských voleb a 1. kola senátních voleb ukazují, že pokud opozice dokáže spolupracovat, je změna možná i v parlamentních volbách v příštím roce. Velký dík všem voličům, kteří podpořili změnu. Gratuluji všem našim krajským lídrům a senátním kandidátům k výsledkům v krajských a senátních volbách. ODS a její partneři výrazně posílili, udělali jsme výrazný krok ke změně. Dokončíme ji příští rok,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„Na úvod bych chtěl poblahopřát všem, kteří ve volbách uspěli. Zejména našim kandidátům a všem, kteří při volbách pracovali a odvedli obrovský kus práce, aby podpořili kandidáty ODS a naše koaliční kandidáty. Jak víte, senátní volby se konaly celkem ve 27 obvodech. V 16 případech zvítězili naši kandidáti nebo kandidáti, které jsme podporovali. Je vidět, že Občanská demokratická strana uspěla téměř ve 2/3 obvodů, což považuji za úspěch. Nezapomínejme, prosím, na druhé kolo senátních voleb, které se koná příští týden. Dovoluji si zdůraznit, že ve druhém kole mají na začátku oba kandidáti nula hlasů. Proto prosím, abyste přišli volit i 9. a 10. října a zároveň děkuji všem z Vás, kteří přišli volit včera a dnes,“ sdělil předseda Senátu Miloš Vystrčil.