4. srpna 2020

ODS: Zrušení superhrubé mzdy leží už dva roky ve Sněmovně – zrušení může být rychlé!

(www.ods.cz) ​​​​​​​Premiér Babiš přišel s předvolebním tahákem v podobě zrušení superhrubé mzdy. Možná ani netuší, že totožný návrh ODS leží ve Sněmovně už dva roky, od 6. 8. 2018, a čeká na projednání, kterému vládní většina brání. Vláda k němu dokonce vydala nesouhlasné stanovisko.

„1. prosince loňského roku jsem nabídl premiérovi Babišovi smlouvu s podpisem, že společně zrušíme do roka a do dne superhrubou mzdu. Premiér podpis odmítl. Nyní se zrušením superhrubé mzdy přišel, jako již mnohokrát, jako se svým dobrým nápadem. Proto opakuji svou nabídku, podepsal jsem smlouvu mezi mnou a Andrejem Babišem, že do konce tohoto roku společně dosáhneme zrušení superhrubé mzdy a smlouvu jsem odeslal premiérovi k podpisu a hlavně k naplnění,“ řekl Petr Fiala, předseda ODS a dodal: „Aby se vše stihlo, nic nebrání tomu, abychom na nejbližší schůzi zařadili ODS připravený návrh zákona k projednání. Je totiž už hotový a pod číslem sněmovního tisku 254 čeká již od 6. 8. 2018 na projednání, kterému dosud vláda bránila.“

„Zrušení superhrubé mzdy přinese zaměstnancům s průměrným výdělkem navíc 20 808 Kč ročně. To je částka, kterou ocení každý a rodina tak bude mít přes 40 tisíc ročně navíc. Proto jsme přesně před dvěma lety návrh zákona předložili,“ dodává Zbyněk Stanjura, předseda poslaneckého klubu ODS a 1. místopředseda ODS.


Video s nabídkou závazku na společné zrušení superhrubé mzdy – Otázky Václava Moravce, 1. 12. 2019