ODS: Všem, kteří toho už mají dost!  Volby do EP budou dobrou možností, jak mohou čeští voliči panu premiérovi ukázat, že toho již mají dost.
12. května 2019

ODS: Všem, kteří toho už mají dost! Volby do EP budou dobrou možností, jak mohou čeští voliči panu premiérovi ukázat, že toho již mají dost.

(www.ods.cz ) Občanští demokraté dnes představili video, kterým chtějí upozornit na rozporuplná vyjádření premiéra Andreje Babiše, na jeho střet zájmu a manipulativní přístup v politice. Video je zároveň výzvou všem občanům, aby přišli k volbám do Evropského parlamentu. Ty totiž podle ODS nebudou pouze o tom, kdo bude příštích pět let hájit zájmy České republiky, ale i o tom, jak občané České republiky vnímají současnou politickou situaci v České republice.

ODS ve videu připomněla, že premiér Babiš od svého vstupu do politiky neustále proti něčemu a za něco bojuje. Bohužel jen slovy, ne činy. Když začínala v roce 2015 uprchlická krize, tak proti ní nevystupoval, ale chtěl uprchlíky „obsazovat pozice pomocných dělníků“. Až poté „otočil“ a stal se verbálně největším bojovníkem proti uprchlíkům. Rád se např. ohání tím, že „zrušil kvóty“, které však v té době již byly politicky mrtvé. Před volbami do Evropského parlamentu se z něho stal velký bojovník proti suchu, které devastuje českou krajinu či proti dvojí kvalitě potravin. Paradoxem je, že jeho „bývalá firma“ je jedním z největších ničitelů českého venkova či producentem nekvalitních potravin. Premiér se také rád stylizuje do toho, že v Bruselu bojuje za zájmy ČR. Výsledkem tohoto boje ale například je, že když došlo k zastavení proplácení evropských dotací jeho „bývalé firmě, nechá si je dál proplácet z českých zdrojů.

Občanští demokraté vyzývají občany, aby dali ve volbách jasně najevo, že jim situace není lhostejná a ukázali, že už toho mají dost.

Video k dispozici ZDE