21. února 2017

ODS a Soukromníci jdou do voleb společně. Chtějí zastavit šikanu živnostníků, jejich rodin a zaměstnanců

(www.ods.cz) Občanští demokraté a Strana soukromníků České republiky navazují na dřívější spolupráci a pro letošní parlamentní volby spojují síly. Obě strany chtějí zastavit současnou levicově-populistickou vládu, která se mimo jiné rozhodla šikanovat živnostníky, jejich rodiny i zaměstnance, a otočila se zády proti všem aktivním a pracovitým lidem. Dohoda o spolupráci mezi Občanskou demokratickou stranou a Stranou soukromníků České republiky předpokládá, že Soukromníci obsadí přibližně 40 míst na kandidátních listinách ODS, a to ve všech krajích České republiky. Zároveň se obě strany domluvily na tom, že budou v rámci volební kampaně vystupovat pod názvem „ODS s podporou Soukromníků“.

 
„Občanská demokratická strana se za živnostníky, za střední a malé podnikatele dlouhodobě staví, je jejich věrným zastáncem. Jsem rád, že jsme se dohodli se Stranou soukromníků na volební spolupráci. V našich programech máme hodně společného, takže jde o logický krok. Věřím, že to povede k ještě lepšímu výsledku v podzimních sněmovních volbách," uvedl Petr Fiala, předseda Občanské demokratické strany. „Je nutné nynější levicově-populistickou vládu zastavit v kladení dalších a dalších překážek v podnikání: ať už jde o kontrolní hlášení, elektronickou evidenci tržeb či celkově přibývající papírování."
 
„Průběžně se setkávám se zástupci různých asociací, zastupujících malé, střední i velké podnikatele. Zároveň jsem také minulý týden zahájil cesty po regionech, během nichž navštívím postupně všechny kraje ČR, abych při setkáních s místními podnikateli i veřejností vyslechl jejich připomínky a podněty ke vznikajícímu volebnímu programu ODS." Ten chce strana představit 22. dubna na programové konferenci v Praze. „Předpokládám, že do tohoto procesu svými návrhy přispějí i zástupci Strany soukromníků," dodal Petr Fiala.
 
„Do parlamentních voleb vstupujeme s přesvědčením, že peníze patří lidem, nikoliv státním úředníkům. Zároveň jsme již od první republiky důvěryhodnou politickou sebeobranou všech aktivních a pracovitých lidí, především pak živnostníků a malých a středních podnikatelů, jejich rodinných příslušníků a zaměstnanců. Právě za jejich práva se chceme rvát také na parlamentní úrovni a já věřím, že společně s Občanskou demokratickou stranou toho jsme schopni letos na podzim dosáhnout,“ uvedl Petr Bajer, předseda Strany soukromníků České republiky.
 
„Soukromníci a občanští demokraté mají v mnoha směrech velmi podobné názory. Proto je naše spolupráce v letošních parlamentních volbách logická a zcela přirozená. Nechceme přispívat ke štěpení pravicových voličů. Naopak hodláme spojit energii a vytvořit dostatečnou sílu k zastavení agrolevicové vlády, která vrací naši zemi k totalitním praktikám. Zároveň chceme být zárukou toho, že se na živnostníky, malé podnikatele a jejich zaměstnance nebude zapomínat. Jsme připraveni zrušit či zmírnit dopady mnoha současných likvidačních regulací. Současně pomůžeme prosadit takové daňové reformy, které pomohou malým podnikatelům a vytvoří prostředí, ve kterém bude možné opět svobodně podnikat, vytvářet hodnoty a pracovní místa,“ dodal předseda Soukromníků Petr Bajer.