17. října 2016

Je to dobrý výsledek, ODS se postupně vrací a zvedá

Sledovat výsledky druhého kola senátních voleb přijel v sobotu odpoledne do Jihlavy i předseda Občanské demokratické strany Petr Fiala. Byl prvním člověkem, který k vítězství ve volbách Miloši Vystrčilovi osobně pogratuloval. Z jihlavského sídla ODS v Brněnské ulici okomentoval i celkové výsledky senátních voleb.


Proč jste přijel výsledky voleb sledovat právě na Vysočinu, do Jihlavy?

To, že jsem tady, je proto, že sleduji výsledky voleb v centru republiky, protože naši kandidáti byli na různých místech, ale je to také proto, že jsem si byl téměř jistý, že Miloš Vystrčil svůj mandát obhájí.

Teď, když už víte, že se tak stalo, co na to říkáte?

Jsem velmi rád. Nejenom proto, že Miloš Vystrčil je místopředseda ODS a je pro nás velmi důležité, aby byl jako senátor lidmi znovu zvolen, ale i proto, že ho znám a vím, jaké má lidské vlastnosti, kolik tomu dává, vím, jak pracuje, vím, jak na něj reagují lidé tady na Vysočině a tak dále. Zkrátka z těchto všech důvodů jsem si byl téměř jistý, protože člověk si nikdy nemůže být stoprocentně jistý, že to takto dopadne, a mám velkou radost.

Jak hodnotíte celkové výsledky druhého kola senátních voleb v republice?

Musím říci, že jsme měli jako občanští demokraté ve druhém kole pět plus jednoho kandidáta, a když to takto sleduji, tak budeme mít tři plus jednoho senátora. A to plus jedna je pan Zdeněk Nytra, který kandiduje na Ostravsku jako nezávislý kandidát za ODS a TOP 09 a bude členem poslaneckého klubu Občanské demokratické strany. Z tohoto hlediska si myslím, že je to dobrý výsledek. Můžete na něm sledovat, jak postupně se Občanská demokratická strana vrací a zvedá.

Jak to bylo v minulých volbách?

V minulých senátních volbách jsme měli dva senátory, v těchto volbách máme tři plus jednoho senátora, tedy čtyři senátory, a takto to půjde dál a dál... (úsměv) Děkuji všem, kteří se na Milošově úspěchu podíleli, to mluvím k Jihlavsku, všichni víme, že politika je především zásluha toho, kdo do toho jde, ale také těch, kteří ho podporují, pracují pro něj a angažují se v tom. Tento mandát je celostátně velmi důležitý.
 

Petr Fiala

předseda strany