8. října 2016

ODS: Děkujeme všem voličům, kteří přišli k volbám a podpořili Občanskou demokratickou stranu

Komentář k výsledkům voleb


„Chci poděkovat všem voličům, kteří přišli k volbám a podpořili Občanskou demokratickou stranu. Výsledek potvrdil, že jsme se vrátili do pozice nejsilnější pravicové strany. ODS připravila dobrý program a nabídla kvalitní kandidáty. V tomto budeme pokračovat i v nadcházejících měsících před sněmovními volbami. Hospodářský růst, kterému se nyní těšíme, musí na svých životech poznat všichni občané, nikoli několik velkých firem,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.

„Děkuji všem voličům, podporovatelům a členům. Při sestavování krajských koalic se budeme řídit dvěma zásadami. Chceme zastavit rudooranžové koalice v krajích a prosadit maximum z našeho volebního programu. V koalicích určitě nebudeme v roli kosmetických loutek,“ uvedla první místopředsedkyně Alexandra Udženija.

„Chtěl bych poděkovat také všem našim kandidátům, kteří odvedli skvělou práci. Ukázalo se, že předvolební průzkumy přeceňovaly vládní strany a preference ODS byly podhodnoceny. Myslím, že jde o dobrý výsledek,“ komentoval předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.

„Pokusíme se přispět k tomu, aby v krajích vznikly co nejkvalitnější koalice, které zajistí rozumný rozvoj. Pro občanské demokraty nejsou jednání s komunisty přijatelná,“ řekl místopředseda ODS Martin Kupka.