2. března 2016

ODS: Vládní koalice dnes odmítla podpořit rodiny a zvýšila daně

Občanští demokraté kritizují, že poslanci dnes odmítli podpořit návrh na slevy na dani pro živnostníky, kteří uplatňují paušál. Jejich rodiny by díky návrhu ODS získaly ročně přes 50 000 korun. Vláda ani neplní vlastní programové prohlášení, když odmítá zrušit 7% solidární přirážku.

„Vládní koalice dnes odmítla podpořit naše návrhy na slevy na dani pro živnostníky, kteří uplatňují paušál a zrušení solidární daně. Poškodila tak statisíce lidí a nezrušením solidární přirážky zvýšila daně. Je na panu premiérovi a ministrovi financí, aby vysvětlili živnostníkům a jejich rodinám, proč se rozhodli je ročně obrat o 50 tisíc korun. ODS bude i nadále usilovat o to, aby stát co nejméně obtěžoval pracovité a aktivní lidi a nechával jim v jejich peněženkách co nejvíce jejich peněz,“ tvrdí Petr Fiala.

„Nerozumím tomu, proč vláda odmítá skutečně pomáhat rodinám. Navrhli jsme vrátit slevy na dani na partnera a děti pro živnostníky, kteří uplatňují paušál. Rodina se dvěma dětmi by tak ročně získala víc než 50 000 korun. Koalice ale tento návrh smetla ze stolu. Je jasné, že vládní proklamace o podpoře rodin jsou opět jen prázdné fráze,“ řekl Zbyněk Stanjura.