13. září 2022

V souvislosti s představováním ústeckých kandidátů ODS pro komunální volby se na sociálních sítích objevily komentáře poukazující na excesy, které se v minulosti udály ve spojitosti s některými členy ODS.

ODS za sebou samozřejmě nemá jen samé úspěchy. Zažili jsme i pády. Naše chyby jsme ale sebekriticky zhodnotili. Lidé, kteří je způsobili, už v ODS nejsou. Přešli do jiných stran… Naše zásady se nemění, ale z chyb jsme se poučili. Všechny zkušenosti z politiky jsou důležité, když opravdu a dlouhodobě chcete něco změnit.

ODStartovali jsme změny!
Ústí nad Labem bylo šedivé město, poznamenané následky válečného bombardování a poté nekompetentního komunistického bourání. Celou řadu let neprošlo žádnými rekonstrukcemi či opravami.
Za léta, kdy byla ODS ve vedení města, prodělalo Ústí nad Labem dynamický rozvoj. Realizovali jsme změny, které výrazně a pozitivně ovlivnily život Ústečanů i jeho návštěvníků. Paradoxem je, že někdy tyto změny vnímají více návštěvníci než samotní Ústečané.

Například Mariánský most (jehož naprosto zásadní význam pro každého Ústečana se ukáže, bohužel velmi citelně, v době rekonstrukce mostu Dr. Edvarda Beneše), výletní zámeček Větruše (přirozená dominanta města, a oblíbený cíl místních i návštěvníků města), lanovka na Větruši (technický unikát bez jediného podpůrného sloupu přepraví 200 tisíc lidí ročně, málokdo ví, že stavbu téměř z 93 % platila EU), muzeum (na zelené louce by se nikdy vybudovat nepodařilo takhle krásnou budovu, natož levněji), dům kultury (unikátní rekonstrukce Domu kultury pracujících z doby Páralových románů), zimní stadion (vzpomeňme si, jak se nám příjemně a pohodlně před lety sledovala extraliga v ledním hokeji přímo zde v Ústí ), některé pavilóny v místní ZOO (ano, dokonce i do ZOO se investovalo, nutno bohužel říci, že na dlouho naposledy) apod.

Ústí nad Labem již více než 10 let nemá primátora z ODS.
Bohužel, je to znát a na našem městě vidět téměř na každém kroku. 10 let se nevybudovalo takřka vůbec nic, jen se mluví a mluví. Vše se odehrává jen virtuálně. Za primátorů z ODS se naše rodné město prokazatelně rozvíjelo.

V kritické době, o které píšeme v úvodu, odešla z ODS celá řada lidí, kteří byli špatní. Pro zasvěcené je nyní pikantní sledovat, jak v právě probíhající komunální kampani kandiduje mnoho bývalých členů ODS za jiné subjekty. A kandidují dokonce na starosty a primátora. Tváří se, že nechtějí mít s ODS nic společného. Ne, tak to není. Ústecká ODS nechce mít nic společného s nimi!

Ústí za to stojí!
Nepíšeme na volební plakáty nesplnitelná líbivá hesla. Chceme do našeho města vrátit nadšení pro věci, které mají smysl a krok za krokem Ústí změnit. Dá to práci. Bude to boj. Ale stojí to za to.