23. dubna 2019

Nabídku ČSSD přijímám. Vyzývám ministra zemědělství, aby omezil dotace velkým koncernům a podpořil malé zemědělce a lokální výrobce potravin

(www.ods.cz) ​​​​​​​ČSSD dnes představila volební kampaň do Evropského parlamentu, ve které udělila červenou kartu nekvalitním potravinám. ODS vyzývá ministra zemědělství Tomana, aby tedy podpořil zastropování zemědělských dotací.

„Červená karta nekvalitním potravinám udělená stranou, která má ministra zemědělství a je již 6. rokem ve vládě, působí přinejlepším směšně. Ale nabídku přijímám. Vyzývám ministra zemědělství za ČSSD Tomana, aby přistoupil na omezení zemědělských dotací velkým koncernům formou tzv. zastropování. A naopak podpořil malé zemědělce a lokální výrobce potravin. Jejich potraviny jsou rozhodně kvalitnější než ty průmyslově vyráběné. Na rozdíl od většiny evropských zemí k tomuto zastropování Česká republika dosud nepřistoupila, ačkoli je to nástroj, který pomůže zejména malým a středním zemědělcům,“ uvedla místopředsedkyně zemědělského výboru Veronika Vrecionová.

Veronika Vrecionová

poslankyně PČR
expertka pro zemědělství a venkov