25. května 2020

Libor Hovorka skončí v zastupitelském klubu ODS

Po páteční rezignaci Miroslava Jarolímka na post radního Nového Města nad Metují musel zbytek zastupitelů a představitelů novoměstské ODS řešit také rozdílné názory s Liborem Hovorkou, který působí ve vedení města za tuto stranu na pozici místostarosty. Libor Hovorka se po vzájemné dohodě stane nezařazeným zastupitelem.

„Názory pana Hovorky zejména v řešení rozvoje města se rozcházely se zbytkem zastupitelů a členů ODS. I přes tuto skutečnost, která se stává i v běžném životě, se rozcházíme korektně a chtěl bych za odvedenou práci panu Hovorkovi poděkovat,“ řekl předseda novoměstské ODS Jiří Klemt.

Libor Hovorka je v pozici místostarosty od listopadu 2018.

„Situace dospěla do bodu, kdy jsme si museli společně říct jak dál, protože naše programové priority se v koalici nedaří prosazovat dle našich představ. I tato skutečnost přispěla k rozhodnutí Miroslava Jarolímka rezignovat na post radního města. S ostatními kolegy našeho zastupitelského klubu a vedení ODS jsme přesvědčeni, že ve stěžejních projektech, jakými jsou například revitalizace areálu bývalých kasáren, výstavba přírodního koupaliště či například rekonstrukce novoměstského kina, se mohlo udělat více. Současný vývoj je potřeba řešit i přes probíhající koronavirovou krizi a s ní související pokles příjmů ze státního rozpočtu,“ uvedl zastupitel Milan Slavík.

Vládnoucí koalici v Novém Městě nad Metují v současnosti tvoří Volba pro Nové Město, ODS, KDU-ČSL a Východočeši.

Štítky:
tisková zpráva