12. července 2022

Tradiční Hořovický charitativní fotbalový turnaj Jana Skopečka

O víkendu, v sobotu 9. července, uspořádal místopředseda Poslanecké sněmovny Jan Skopeček (ODS) již tradiční charitativní fotbalový turnaj v Hořovicích. Na hřišti se sešlo 5 týmů, jejichž hráči si nakonec odnesli poháry i ceny, ale především svým startovným přispěli organizaci starající se o mentálně postižené děti.

„Charitativní fotbalové turnaje ve Středočeském kraji pořádám během letních měsíců již několik let. Výtěžek z nich vždy putuje do středočeských organizací sociálního charakteru. Tentokrát jsme částku v řádu několika tisíc korun ze startovného poslali organizaci Dobromysl, která se v Hořovicích a na Berounsku stará o mentálně postižené děti. Víceletá zkušenost s darováním, resp. s byrokratickými a administrativními překážkami s tím souvisejícími mne také přivedla k tomu, že se s kolegy snažíme na půdě Poslanecké sněmovny zjednodušit pořádání veřejných sbírek a oprostit je od zbytečné byrokracie.”

Další fotbalové charitativní turnaje proběhnou 23. července v Příbrami, 6. srpna v Benešově a 3. září v Benátkách nad Jizerou. „Tímto zvu všechny, aby přijeli podpořit dobrou věc, konkrétně malého bojovníka Maxima Vaška nebo Nadační fond Šampión a zároveň si přitom zasportovali,” doplnil Jan Skopeček.

V případě zájmu zúčastnit se některého z fotbalových turnajů nás neváhejte kontaktovat na skopecekj@psp.cz