Bc. Žofie Zemanová

Povolání: junior projektový manažer
*1998

Politická příslušnost: ODS

Životopis

Jmenuji se Žofie Zemanová. Narodila jsem se 23. února 1998. Po celý život bydlím v Kyjích, kde i vychovávám malého syna Matyáše. Studuji vysokou školu v Praze a zároveň pracuji jako projektový manažer.

Jsem členkou ODS od roku 2017, ale aktivně se zajímám o politiku od svých 16 let. Od mala jsem byla vedena k zájmu o aktuální dění, k čemuž mě vedl nejvíce můj dědeček, který Prahu 14 miloval, miloval politiku a nad pivem v místní hospodě obdivoval demokratické principy a zle vzpomínal na dobu totality. Ač bez piva, chci pokračovat v jeho odkazu, a taktéž chci to nejlepší jak pro naši demokracii, tak pro Prahu 14.

V minulosti jsem se podílela na několika politických kampaních, také jsem s Mladými občanskými demokraty navštívila Evropský parlament v Bruselu i Štrasburku. Několik let jsem též aktivní členkou a momentálně i předsedkyní Komise kultury a aktivit volného času na Praze 14.

Komunální politika pro mě má velký význam. Předně v ní vidím možnost přímo ovlivnit místo, ve kterém žiji a kde vyrůstá můj syn. Vzhledem k oborům mého studia mám blízko k životnímu prostředí a mou srdcovou záležitostí je kultura, o jejímž rozvoji na Praze 14 mám jasnou představu.