27. října 2022

Křeslo starosty Prahy 14 obhájil Jiří Zajac

Galerie 14 na Černém Mostě hostila v pondělí 24.10.2022 ustavující zasedání Zastupitelstva MČ Praha 14. Byla představena koaliční Rada složená z ODS, ANO, hnutí Naše Čtrnáctka a Srdcem pro Prahu 14 - STAN.

Starostou Prahy 14 zvolili zastupitelé i tentokrát Jiřího Zajace (ODS), který městskou část vedl od července 2020.
Ve svém prohlášení ke zvolení starostou uvedl, že v následujících čtyřech letech se soustředí na pokračování již zahájených projektů, a to zejména družstevní bydlení, výstavbu Polyfunkčního domu na Černé Mostě, vybudování koupaliště v Kyjích a řešení dostupného parkování místních, kde se jako možná cesta jeví nějaký typ zón.

První místostarostkou se stala Mgr. Mária Ševčíková (ANO 2011), jež měla od ledna na starosti investice, rozpočet, získávání financí z dotačních zdrojů a později také oblast dopravy.

„Gesce, respektive agendy, které budou mít jednotliví radní na starosti, určí až nová rada na svém jednání. Je pravděpodobné, že částečně budou kopírovat stav z konce minulého volebního období. Finální rozhodnutí k tomu očekávám na jednání plánovaném na 7. listopadu,“ uvedl starosta Zajac.

Členové rady jsou:

• Jiří Zajac - starosta (ODS)
• Mgr. Mária Ševčíková - první místostarostka (ANO 2011)
• Soňa Tománková - místostarostka (NAŠE Čtrnáctka)
• Jaromír Krátký - místostarosta (ODS)
• Aneta Hejrovská - uvolněná radní (ANO 2011)
• Josef Kutmon - do 31. 12. neuvolněný, od 1. 1. 2023 uvolněný radní (ODS)
• Ing. Jan Liška - neuvolněný radní (Srdcem pro Prahu 14, resp. STAN)
• Ing. Karel Med - neuvolněný radní (ANO 2011)
• MUDr. Kateřina Pavlíčková - neuvolněná radní (ODS)

Všem, kdo nám dali mandát, velice děkujeme. Věříme, že tato koalice stojí na pevných základech, společném zájmu o lepší život na Praze 14 a v následujícím funkčním období to svou prací dokážeme široké veřejnosti.

Jiří Zajac

starosta MČ Praha 14