17. září 2018

Volební program ODS Kadaň

Naše město má jasný směr rozvoje. Dostali jsme řadu ocenění v rámci celé ČR v oblasti obnovy památek, řešení veřejných prostranství, dopravy, sociální oblasti a mezi ocenění patří i čtyři vítězství v soutěži nejkrásnější město České republiky.

 

  • Löschnerovo náměstí v Kadani získalo ocenění v rámci soutěže Stavba roku.
  • Vrátili jsme důstojný vzhled a život veřejnému prostoru na Studentském náměstí.

Chceme žít v bezpečném a klidném městě a uděláme pro to maximum. Úkolem městské police je pomáhat slušným lidem, represe jen v krajním případě. Reagujeme na podněty obyvatel k bezpečnosti a klidu ve městě. Budeme se ještě více soustředit na problémová sídliště a řešit razantně veřejný pořádek.

  • Posílili jsme počty strážníků městské policie a rozšířili kamerový systém v problémových oblastech.
  • Jednáme se zástupci společenství a pomáháme řešit problémové nájemníky i vystěhováním z města.

Odbouráváme bariéry pro zdravotně postižené. Sociální pomoc cílíme na skutečně potřebné. Nepodporujeme Ty, kteří zneužívají sociální systém.

  • Pomáháme skutečně potřebným a těm, kteří se i sami chtějí přičinit.
  • Ve vyloučené lokalitě Prunéřov si obyvatelé svépomocí udržují společné prostory bydlení, uklízí veřejná prostranství apod.

Nabízíme služby pro milovníky památek i pro aktivní turisty. Podpoříme oživení centra města. Více kaváren a dobrých restaurací, více dobrých obchodů s kvalitním zbožím.

Budeme i nadále usilovat o udržení všech služeb naší nemocnice včetně lékařské pohotovosti.

  • Změnou vedení nemocnice se podařilo nastartovat návrat lékařů, zdravotních sester a pacientů do naší nemocnice stejně jako vybavení a technický stav nemocnice.

Vybudovali jsme přes 600 nových parkovacích míst. Zajistili obnovu řady ulic a chodníků.

  • Další parkovací místa jsme vybudovali na všech sídlištích a velké parkoviště rovněž před poliklinikou.
  • Opravili jsme řadu ulic (Chomutovská, Prunéřovská, Kpt. Jaroše atd.) a chodníků.

S podílem vodařů a plynařů na opravách jsme ušetřili velké finanční prostředky. V opravách budeme pokračovat s důrazem na vytváření parkovacích míst a klidových zón.

  • V této praxi zdárně pokračujeme a šetříme veřejné prostředky.

Provozujeme levnou městskou dopravu. Senioři nad 70 let jezdí zdarma. Vytváříme nové zastávky s pohledy, jak Kadaň vypadala před 100 lety.

Dokončíme obnovu sídliště D a E. Respektujeme při obnově názory občanů a jejich zkušenosti. Vytvořili jsme prostor pro individuální bytovou výstavbu a startovací byty pro mladé rodiny.

  • Po projednání s občany zahajujeme další obnovu sídliště D zaměřenou na řešení veřejného prostoru s cílem bezpečného a pohodového pobytu.
  • Pro sídliště E je připraven projekt na řešení veřejného prostranství před Priorem.
  • Na veřejných setkáních přímo na sídlištích řešíme s občany jejich podněty.

Zateplili jsme všechny základní školy a většinu školek s úsporou 4 mil. ročně. Máme dostatek míst ve školkách. Nemusíme rušit žádné školy. Podporujeme soukromé jesličky. Postavíme se za udržení středního školství ve městě.

  • Stav našich škol je dobrý, jsou dobře vybaveny a každý rok zlepšujeme jejich technický stav podle přání škol. Máme volná místa v mateřských školách, nemusíme žádné školy rušit, ale ani stavět. Středním školám přispíváme na jejich činnost stejně jako soukromým jeslím.

Obnovujeme městské památky a uvádíme do života. V č.p. 7 vzniklo nové informační centrum, na baště muzeum vojenství, na hradě expozice historie hradu.

  • V rámci údržby a obnovy památek také podporujeme soukromé vlastníky domů a opravy církevních objektů v památkové rezervaci.

Zajišťujeme všechny oblíbené městské slavnosti. Výrazně jsme rozšířili nabídku kulturních pořadů.

  • Všechny městské slavnosti posouváme na vyšší úroveň s cílem pobavit a přilákat do města nové návštěvníky.

Učiníme kroky k zápisu Františkánského kláštera na seznam světového kulturního dědictví UNESCO.

  • Postupné kroky probíhají, jedná se o dlouholetou práci.

Hospodaříme bez dluhů, každý rok končíme s přebytkem hospodaření. Na dotacích jsme získali přes 200 milionů Kč. S ohledem na dobrou ekonomickou kondici města snížíme daň z nemovitosti.

Dokončili jsme sportovní halu, hřiště s umělým trávníkem pro kopanou a pozemní hokej, novou atletickou dráhu, disk golf v lesoparku. Obnovíme tenisové kurty. Rozšíříme cyklostezky ve městě a okolí, obnovíme koupaliště v Kadani i Prunéřovském údolí. Podpoříme sportovní oddíly se zaměřením na děti a mládež.

Více třídíme a snižujeme poplatek za odpady. Budeme tak postupovat i v dalších letech. Obnovili jsme desítky dětských hřišť. Rozšiřujeme cyklistickou dopravu. Dbáme na úklid ve městě.

Vytvoříme pracovní místa pro absolventy v organizacích města. Ve výběrových řízeních uplatníme požadavek zaměstnat 10% absolventů na zakázce pro město. Připravíme tak větší šanci pro uplatnění v pracovním životě mladé generaci.

Dokončíme úpravu Löschnerova náměstí a vrátíme mu původní účel klidové a odpočinkové zóny. Zahájíme obnovu prostoru bývalého autobusového nádraží v Komenského ulici.

Chceme aktivní život v krásném, čistém a bezpečném městě se spokojenými lidmi.

 

  • A to platí stále J.

Štítky:
Program MS 2018