Rozstřel iDNES.cz: Evropa zklamala, nelegální migrace si najde jiné cesty
25. září 2018

Martin Červíček: Rozstřel iDNES.cz: Evropa zklamala, nelegální migrace si najde jiné cesty

(iDNES.cz ) Česká republika není momentálně ohrožena nelegální migrací a terorismem, uprchlická krize ale neskončila. V úterním Rozstřelu to uvedl kandidát ODS do Senátu za Náchodsko Martin Červíček. První náměstek Královéhradeckého kraje a bývalý policejní prezident hovořil i o rozvoji dopravy či vztahu politiků k policii.

„Nelegální migrace bude hledat jiné cesty. Snaha dostat určitou část lidí, například z Afriky, do Evropy bude existovat dá. Musí se to řešit na vnějších hranicích,“ podotkl v Rozstřelu.
Evropa podle něj není důsledná v dodržování pravidel, která se zavedla se vznikem Schengenu. „Musíme dodržovat pravidla, která se případně modifikují,“ uvedl.

Představitel ODS v diskusním pořadu iDNES.cz hovořil také o rozvoji silniční a železniční dopravy v Královéhradeckém kraji. „Stát se ke krajům chová macešsky,“ poukázal na to, že krajským samosprávám chybí peníze na stavbu a rekonstrukce silnic a dálnic.

Červíček odpovídal i na dotazy k jeho odchodu z čela policie i o postoji politiků k bezpečnostním složkám. Politici by podle něj měli přestat policii vnímat jako mocenský nástroj a měli by zodpovědněji obsazovat klíčové policejní funkce.

Pokud by v senátních volbách uspěl, zůstal by ve vedení kraje. „Nebral bych za to plat, byl bych neuvolněný náměstek,“ podotkl. V Senátu je podle něj důležité znát problémy regionu, který senátor zastupuje, a posty v horní komoře parlamentu a kraji se vhodně doplňují.

Náchodský rodák Martin Červíček působil u policie šestadvacet let. V letech 2012 až 2014 byl policejním prezidentem. Mimo to šéfoval taky dopravní a pražské policii. Od roku 2016 je zastupitelem a prvním náměstkem hejtmana Královéhradeckého kraje, kde má v gesci dopravu.

brig. gen. v.v. Mgr. Martin Červíček

kandidát do Senátu Náchodsko 2018