27. dubna 2021

Pětka otevřeně podporuje Devítku: chceme okamžitý návrat všech dětí do mateřských a základních škol!

Včera se Rada MČ Praha 5 postavila na stranu rodičů a dětí. Rada přijala návrh starostky MČ Renáty Zajíčkové deklarující podporu Praze 9. Ta se u Nejvyššího správního soudu domáhá zrušení ministerských opatření, která stále drží velkou část dětí mimo školy.

Testování na Devítce potvrdilo, že se tam Covid-19 mezi dětmi vyskytuje minimálně. Ve školách Prahy 9 bylo provedeno celkem 4787 testů, z nichž pozitivní vyšly dva. Není důvod školy a školky neotevřít. Rotační výuka je pro všechny zbytečná zátěž. Je to zbytečná daň za použití nešetrných a nepřesných antigenních testů výtěrem z nosu. Pro děti jsou daleko vhodnější neinvazivní PCR testy ze slin. Vhodnější jsou i pro školy - cena testů totiž při využití poolování rapidně klesá a díky jejich vyšší citlivosti navíc stačí testovat jen jednou týdně.

Renáta Zajíčková

starostka MČ Praha 5