25. října 2022

Senátorský klub ODS a TOP 09 navrhl na předsedu Senátu Miloše Vystrčila, klub rozšířili dva senátoři: Zdeněk Hraba s Janem Paparegou

(www.ods.cz) Senátorský klub ODS a TOP 09 se v úterý 25. října rozšířil o další dva členy, senátoři jednohlasně odsouhlasili vstup Zdeňka Hraby (STAN) a Jana Paparegy (proMOST). V současné době tak klub čítá šestatřicet členů a je suverénně nejsilnějším v horní komoře Parlamentu ČR. Senátoři zároveň navrhli a schválili nominace na předsedu Senátu: Miloše Vystrčila (ODS), a také dva místopředsedy Senátu: Jiřího Oberfalzera (ODS) a Tomáše Czernina (TOP 09).

„Jsem potěšen, že jsme se na jednotlivých nominacích, ať už předsedy nebo místopředsedy Senátu, shodli jednohlasně. Je to důkaz jednoty a důležité shody v našem klubu,“ řekl předseda Zdeněk Nytra a navázal: „Pevně věřím, že nominace budou na schůzi 2. listopadu podpořeny také dalšími senátorkami a senátory, jde o kvalitní, pracovité a zodpovědné nominanty.“

Senátorský klub ODS a TOP 09 od 11. října rozšířili členové: Jiří Růžička, Jarmila Smotlachová, Jan Pirk, Marek Slabý, Hana Kordová Marvanová, Tomáš Töpfer a Jiří Dušek, a na jednání v úterý 25. října také Zdeněk Hraba a Jan Paparega.