13. října 2022

V senátorském klubu ODS a TOP 09 usedne čtyřiatřicet senátorů. „Je to velký úspěch i závazek,“ říká předseda klubu Zdeněk Nytra

(www.ods.cz) V Senátu byla 12. října zahájena v pořadí 30. schůze. Na tiskové konferenci ODS a TOP 09 předseda senátorského klubu Zdeněk Nytra představil nové vedení klubu, ve kterém jako I. místopředseda usedá Jan Grulich (TOP 09) a místopředseda Raduan Nwelati (ODS).

„Náš klub rozšiřují dva staronoví senátoři a dalších pět nových. Společně v klubu pro nadcházející období pravděpodobně usedne čtyřiatřicet senátorů, o jednom ještě jednáme. Zůstáváme tak nejsilnějším klubem – je to pro nás velký úspěch, ale zároveň závazek vůči občanům, od kterých se nám dostalo důvěry,“ řekl na tiskové konferenci předseda Zdeněk Nytra.

Kandidáti do vedení Senátu jsou zatím v jednání

„Jednání o podobě vedení Senátu je zatím v začátku a bude pokračovat v dalším týdnu. Za náš klub budeme do vedení navrhovat tři kandidáty, předsedu a dva místopředsedy. Naší ambicí je zároveň vedení čtyř výborů,“ dodal Zdeněk Nytra a navázal: „O personálním obsazení budou senátoři na senátorském klubu ještě hlasovat. „Na pozici předsedy Senátu navrhneme Miloše Vystrčila, na pozici místopředsedy máme v současné době tři možné osobnosti. Bude to ještě předmětem jednání a svobodného hlasování našich členů.“

Senátorský klub ODS a TOP 09 od 11. října rozšířili jeho členové: Jiří Růžička, Jarmila Smotlachová, Jan Pirk, Marek Slabý, Hana Kordová Marvanová, Tomáš Töpfer a Jiří Dušek.