4. října 2022

Předsedou senátorského klubu ODS a TOP 09 i nadále zůstává Zdeněk Nytra, senátoři ho podpořili jednohlasně

(www.ods.cz) Senátoři ODS a TOP 09 na svém úterním jednání znovu zvolili Zdeňka Nytru předsedou svého senátorského klubu. Pro návrh hlasovalo přítomných šestnáct senátorů. Zdeněk Nytra je předsedou klubu od roku 2020.

Důvěry kolegyň a kolegů si velmi vážím. Rád bych navázal na započatou práci. Věřím, že náš senátorský klub bude i nadále vnímán jako pracovitý a respektovaný, řekl Zdeněk Nytra, předseda senátorského klubu.

Zdeněk Nytra je senátor za volební obvod 70. Práci pro horní komoru Parlamentu započal v roce 2016. V Senátu působil jako místopředseda Výboru pro územní rozvoj, veřejnou správu a životní prostředí a předseda Dočasné komise Senátu k návrhům auditních zpráv. Aktuálně je členem Organizačního výboru Senátu, Výboru pro záležitosti Evropské unie, Podvýboru pro energetiku a dopravu, Podvýboru pro vnitřní bezpečnost a IZS a Stálé komise Senátu pro dohled nad poskytováním veřejných prostředků. Od roku 2020 je předsedou senátorského klubu ODS a TOP 09. Je podepsán pod osmi návrhy zákonů, jako zpravodaj působil u jednašedesáti senátních tisků. Má jednu dospělou dceru a jednu vnučku. Zděněk Nytra rád cestuje a chodí na golf. Nepohrdne ani prohlídkou památek, nebo procházkou v přírodě.