29. září 2022

ODS: Usilujeme o demokratický Senát, přijďte v pátek a v sobotu k volbám a podpořte slušnost!

(www.ods.cz) Kandidáti koalice SPOLU za občanské demokraty poděkovali občanům za podporu v prvním kole voleb do Senátu. Současně vyzvali občany, aby v pátek a v sobotu 30. září a 1. října přišli ke druhému kolu senátních voleb a svůj hlas dali demokratickým kandidátům, kteří jsou připraveni pracovat ve prospěch České republiky.

„Hraje se o tvář, kterou bude mít náš region. Probíhá teď střet zákeřnosti se slušností, pomluv s fair play, marketingu s nekonečným rozpočtem s odpovědnou politikou. Věřím, že lidé zvolí slušnost, férový přístup a odpovědnou politiku. Všem, kteří tak pro náš region učiní, děkuji,“ uvedl Miloš Vystrčil.

„S naším regionem jsem spojena pracovně i osobně již takřka čtyřicet let. Myslím, že mám občanům co nabídnout, proto jsem se rozhodla kandidovat do Senátu, který je nejen pojistkou demokracie, ale i místem, kde zástupci jednotlivých obvodů mohou aktivně nacházet řešení problémů, které jejich region trápí. Velmi si vážím podpory voličů v prvním kole a ráda bych je požádala o jejich hlas i ve druhém kole senátních voleb,“ uvedla Jarmila Smotlachová.

„Post senátora vnímám jako spojku mezi Brnem a zbytkem republiky. Tak jsem se také snažil fungovat v uplynulém období – spolupracoval jsem se starosty svých městských částí a tlumočil jejich problémy. I nadále také chci v Praze vysvětlovat, proč je Brno zásadním centrem technologického a vědeckého rozvoje v České republice. Do diskusí a návrhů Senátu chci vnášet pohled nezpolitizovaného odborníka – v oblastech jako energetická i potravinová bezpečnost státu, chytrého osvětlování nebo neformálního a mezinárodního vzdělávání. Prosím, přijďte k volbám,“ vyzval občany Jiří Dušek.

„Chci opravdu upřímně poděkovat každému jednomu voliči, který mi v této vyhrocené kampani dal v prvním kole hlas. Všechny tyto hlasy jsou ale pro druhé kolo smazány a začínáme od nuly. Ve sportovní terminologii – je pěkné, když vyhrajete první poločas, ale smutné, když prohrajete celý zápas. Proto je důležité, aby mě lidé přišli podpořit i ve druhém kole. Někomu se mé názory a postoje nemusí líbit, nemusí s nimi souhlasit. Tomu rozumím. Ale nebudu je měnit jen proto, že jsou volby. Celý svůj život jsem prožil v našem regionu, v Ostravě jsem vystudoval a celou dobu pracoval. Mám toto město a region rád, vím, co ho trápí, ale taky jaké má úžasné možnosti dalšího rozvoje. Proto podpořím každý smysluplný projekt, který posune tento region dopředu. Prosím, zvažte podporu mé kandidatury do Senátu ve druhém kole už tento pátek nebo sobotu,“ uvedl Zdeněk Nytra.

„Víte, kdo jsem i jak se chovám, hlasem pro mne sázíte na jistotu: to je slušnost, pracovitost a zdravý rozum. Přijďte, prosím, k volbám,“ požádal občany Jiří Oberfalzer.

„Předně voličům děkuji za hlasy v prvním kole voleb. Vážím si podpory. Dali jste svými hlasy jasně najevo, že slušnost, svoboda a pravda jsou stále ještě hodnoty, na kterých záleží. Dali jste najevo, že chcete udělat tlustou čáru za 8 lety populismu, který nám přinesl obří inflaci, problémy s energetickou bezpečností a rozdělenou společnost. Čeká nás hodně práce, musíme k sobě zase najít cestu, opět začít hledat to společné, ne to rozdílné, naučit se hledat úspory a přemýšlet více do budoucna, a hlavně držet západní směr – cestu svobody a prosperity. Prosím Vás o podporu i ve druhém kole senátních voleb, které se konají tento týden ve dnech 30. 9. a 1. 10. Vaši důvěru nezklamu – pojďme to SPOLU dotáhnout,“ uzavřel Tomáš Töpfer.