10. dubna 2015

Odchod náměstka Jiřího Borovce je příznačný pro personální politiku hnutí ANO

Média přinesla informaci o tom, že ve funkci prvního náměstka ministra obrany, který má ve své gesci oblast vyzbrojování a akvizic, končí pan Jiří Borovec.

 
Tuto zprávu považuji za velmi překvapující, neboť pan Borovec, který měl původně ve své gesci oblast ekonomiky a majetku, a na podzim loňského roku převzal po tehdy odcházejícím náměstkovi Dvořákovi, který byl ve své funkci pouhý půlrok, oblast akvizic, byl do své funkce jmenován s tím, že by ji měl stabilizovat. Ještě před 2 měsíci nás na výboru pro obranu pan Borovec přesvědčoval, jak je rád, že tuto příležitost dostal, nenechá se otrávit a miluje „velké“ výzvy.
 
Odchod Jiřího Borovce je příznačný pro personální politiku hnutí ANO jako takovou. Není týdne, aby v rezortech řízených ministry za toto hnutí nedocházelo ke klíčovým personálním změnám. Skutečnost, že do vedení Sekce vyzbrojování a akvizic Ministerstva obrany bude během posledních 14 měsíců (kdy tento rezort řídí ministr Stropnický) jmenován již ČTVRTÝ náměstek, mluví sama za sebe. Paralýza a destabilizace této stěžejní obranné oblasti! A zdůvodnění, že pan Borovec splnil svou misi, považuji za komické, zvláště proto, že Jiří Borovec byl při nástupu vlády prezentován jak ministrem Stropnickým, tak předsedou hnutí ANO Babišem jako významný odborník, který by měl svými manažerskými schopnostmi garantovat stabilizaci ekonomické, majetkové a následně i akviziční části rezortu. O tom, že jeho mise byla splněna, jak do médií tvrdí ministr Stropnický, rozhodně přesvědčena nejsem a na konci roku se možná zase dočkáme rozpočtového fiaska v podobě „zbylých“ a nevyčerpaných 4 miliard v rezortu obrany.
Mgr. Jana Černochová

členka strany
členka regionální rady
starostka
poslankyně PČR
1. místopředsedkyně poslaneckého klubu PČR