20. března 2015

Hnutí ANO dostalo prostě chuť na veřejnoprávní média

Andrej Babiš a hnutí ANO definitivně rozkryli svůj plán posílit vliv ve veřejnoprávních médiích. Mladá fronta DNES, Lidové noviny a rádio Impuls, které Andrej Babiš přímo vlastní, už zjevně nestačí uspokojit mediální apetit majitele Agrofertu a ministra financí v jedné osobě.

Nebezpečné je, že se svůj zájem snaží zakrýt populistickým voláním po rozkrývání hospodaření České televize a snižování koncesionářských poplatků. Jde o falešný terč. Skutečný zájem je jiný a poslanec hnutí ANO Martin Komárek se jen snaží vyhovět pokynům svého politického guru. Jeho dřívější vyjádření o rozpouštění rezervy v hospodaření ČT je zavádějící a odborně nekompetentní. 

Kontrola hospodaření České televize přísluší Radě České televize, její dozorčí komisi a externím auditorům. Jsem pro kvalifikovanou ekonomickou debatu s věcnými argumenty. Ty ale hnutí ANO nepředkládá. ODS proto odmítá současné útoky hnutí ANO jako jasně účelové a pro nezávislost veřejnoprávních médií nebezpečné. Ve hře je i svoboda mediálního prostoru a rovná politická soutěž.
 
Mgr. Martin Kupka

místopředseda strany
uvolněný starosta obce
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení