24. května 2024

Alexandr Vondra, Veronika Vrecionová a Ondřej Krutílek navštívili Jihomoravský kraj. Ocenili místní podnikatele i zemědělce

(www.ods.cz) Ve čtvrtek 23. května se trojice kandidátů do Evropského parlamentu vydala na jižní Moravu. Alexandr Vondra se zajímal o aktuální výzvy města, Veronika Vrecionová navštívila místní rodinné farmy, rodák Ondřej Krutílek vyzdvihl Jihomoravské inovační centrum. Výjezd zakončili neformálně na akci SPOLU na grilu.

„Během návštěvy Brna jsme se vydali do takzvaného brněnského bronxu – na Cejl. Káznice, komplex budov bývalého vězení z dob Marie Terezie, je dnes kulturním prostorem. Konají se zde divadelní dílny, představení, výstavy, čtení, recitace i mše. Je skvělé, že Brno vytváří pro mladé lidi místa, kde se mohou společně vzdělávat a diskutovat,“ řekl Alexandr Vondra.

„V Jihomoravském kraji jsem navštívila dvě rodinné farmy – Ekofarmu Nelepeč a Zahradnictví Brabec v Modřicích. Obě farmy jsou příkladem úspěšného zemědělství s přidanou hodnotou, které je založeno na vlastních investicích. Tyto farmy se neustále rozšiřují, což přináší nejen ekonomický růst, ale také zlepšení kvality života v regionu. Takhle má vypadat moderní zemědělství!“ uvedla Veronika Vrecionová.

„Za poslední měsíce jsem navštívil téměř všechna inovační centra v České republice a až na závěr se vrátil do domovského Brna. Jihomoravské inovační centrum jsem si nechal jako třešničku na dortu. JIC je totiž v Česku skutečnou špičkou v inovacích a jejich podpoře. Všichni jsme se zde shodli na tom, že právě pomocí podnikání můžeme řešit ty největší výzvy. Jsem hrdý, že kolébka inovací se nachází právě ve městě, ve kterém už skoro čtvrtstoletí žiji!“ uzavřel Ondřej Krutílek.

Čtvrteční výjezd všichni společně zakončili neformálním setkáním na akci SPOLU na grilu. Počasí nám přálo, do PARQ espresso baru dorazily stovky návštěvníků a nálada byla opravdu vynikající. Děkujeme za účast! Pokud jste žádnou z našich grilovaček nestihli, stále ještě máte možnost. Setkáme se ještě 30. května v Olomouci, 3. června v Ostravě nebo 5. června v Praze. Zastavte se za námi na kus řeči a něco dobrého k jídlu a pití!

Alexandr Vondra

lídr eurokandidátky koalice SPOLU
místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství

Ondřej Krutílek

kandidát do Evropského parlamentu
analytik legislativy EU