24. dubna 2024

Kdybychom nepomáhali Ukrajině, tak ji Rus rozdrtí a budou na řadě další, řekl Alexandr Vondra v diskusi CNN Prima News ze Štrasburku

(CNN Prima News) Diskusní speciál CNN Prima NEWS s europoslanci ze Štrasburku se neobešel bez ostrých názorových střetů. Jeden z nich vyvolal europoslanec Ivan David (SPD), když tvrdil, že Ukrajinci bojují v roli amerických vojáků a v zájmu Washingtonu. „Tyhle kecy nebudu poslouchat. Rusko je agresor, který zaútočil na Ukrajinu, chce ji zničit. Američané a Evropané Kyjevu zcela po právu pomáhají,“ oponoval europoslanec Alexandr Vondra (ODS).

Celou debatu s Alexandrem Vondrou můžete zhlédnout na CNN Prima News.

„To opravdu není možné. Rusko je agresor, který zaútočil na Ukrajinu, dobývá ji a chce ji zničit. Američané a Evropané včetně nás Kyjevu zcela po právu pomáhají. Kdybychom to neudělali, Rus Ukrajinu rozdrtí, potom budou na řadě další. Tyhle kecy tady nebudu poslouchat,“ pustil se europoslanec Alexandr Vondra do předřečníka, europoslance Davida za SPD.

„Jsem samozřejmě nesmírně rád, že se Američané nakonec dohodli a tu pomoc uvolnili. Pro Ukrajinu je to fakt věc života a smrti. A pro Evropu by to měla být určitá lekce. Musíme dělat víc, nelze navěky spoléhat, že Spojené státy budou všechno zachraňovat,“ dodal Alexandr Vondra.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec