5. února 2024

Bezpečná Evropa, silnější Česko. Koalice SPOLU představila hlavní témata úvodní části kampaně

(www.ods.cz) „Bezpečná Evropa, silnější Česko“ – to jsou hlavní témata úvodní části kampaně SPOLU do Evropského parlamentu. Zároveň také zásadní priority, které bude koalice v Evropě prosazovat. Zajistit bezpečí našich občanů, omezit byrokracii pro naše podnikatele a posílit vliv naší země v Evropské unii – to budou nejdůležitější úkoly pro příští období. Společná kandidátka umožní představitelům koalice SPOLU efektivněji prosazovat české zájmy a hodnoty.

„Opakovaně se prokázalo, že koalice SPOLU je smysluplný a dlouhodobě funkční projekt. Po dlouhých a podrobných diskuzích jsme došli k závěru, že má smysl v něm pokračovat i na evropské úrovni. Naší výhodou je, že máme osobnosti, které mají v evropské politice nemalé zkušenosti, znalosti i vliv. To je síla, kterou musíme zúročit. Do eurovoleb jdeme s jasnou společnou vizí: budovat silnější, prosperující a bezpečnější Česko v srdci Evropy. Jen bezpečná Evropa totiž znamená silnější Česko – a naopak,“ uvedl europoslanec a lídr kandidátky do Evropského parlamentu Alexandr Vondra (ODS).

„První fázi kampaně zahajujeme tématem bezpečnosti, protože bez bezpečnosti není prosperity. Aby byla EU v budoucnu prosperujícím kontinentem, musí být bezpečná jak ve smyslu obranném, tak z pohledu energetické politiky nebo ve schopnosti efektivně se bránit před masivní nelegální migrací. Kandidáti SPOLU jsou si těchto hrozeb vědomi a mají recept na to, jak udržet EU bezpečnou a prosperující,“ uvedla europoslankyně a kandidátka za ODS Veronika Vrecionová.

„Společná Evropa v minulých letech jasně ukázala, proč a jak moc je pro budoucnost Evropanů a našeho kontinentu cenná. Spolu jsme zvládli a uspíšili konec pandemie, spolu jsme se postavili ruské agresi vůči Ukrajině a spolu jsme zvládli moc obtížnou, Kremlem vyvolanou, energetickou krizi. Naše Unie však bude sloužit dobře svým občanům jen tehdy, pokud ji budou reprezentovat lidé kompetentní a myšlence společné Unie oddaní. Kandidátka SPOLU ukazuje to, na čem Unie vlastně stojí, na pochopení jejího významu a schopnosti zkušených, odpovědných a kompetentních lidí najít shodu. Věřím, že uspějeme a s námi uspěje i naše Unie,“ sdělil europoslanec a kandidát TOP 09 Luděk Niedermayer.

„Spojení těchto tří stran pro evropské volby ukazuje, že značka SPOLU je nesmírně silná. Poskládali jsme neuvěřitelně silnou, zkušenou a kompetentní kandidátku. Nespojujeme se proti někomu nebo něčemu. Spojujeme se, protože společně usilujeme o bezpečnější a silnější Evropu. Chceme Evropskou unii, kde bude převažovat zdravý rozum nad ideologií, kde Evropa bude bezpečným místem pro naše děti a vnuky. Je nutné ji chránit před nelegální migrací a vnějšími hrozbami. Chceme Evropu, která bude ekonomicky prosperovat a bude soběstačná v důležitých oblastech, jako jsou energie, výroba čipů či léků. Uděláme všechno pro to, abychom tyto volby vyhráli,“ říká europoslanec a kandidát lidovců Tomáš Zdechovský.

Alexandr Vondra

místopředseda strany
europoslanec

Veronika Vrecionová

předsedkyně europoslaneckého klubu ODS
členka Programového týmu ODS zemědělství