28. července 2021

Dětské skupiny přežily. Dohodu na jejich zachování umožnilo opakované projednání iniciované ODS

(www.ods.cz)

„Dětské skupiny zůstanou zachovány a nezmění se na jesle. To je skvělá zpráva pro tisícovky rodičů po celé České republice. Slíbili jsme jim, že je nenecháme ve štychu a dětské skupiny zachráníme. A to jsme dneškem splnili,“ uvedl po dnešním hlasování Poslanecké sněmovny Jan Bauer, poslanec ODS a místopředseda výboru pro sociální politiku.

Ten současně zkritizoval ministryni Maláčovou za neústupnost, se kterou do poslední chvíle trvala na zavedení jeslí, přestože tento návrh byl od začátku špatný, pro dětské skupiny likvidační a neměl v Poslanecké sněmovně podporu.

„Dohodu na zachování dětských skupin nakonec umožnilo opakované projednávání a vrácení návrhu do druhého čtení, které iniciovala ODS. Díky tomu se podařilo najít dohodu a zachovat pro dětské skupiny v zásadě obdobné podmínky fungování, jaké platily doposud,“ dodal Jan Bauer.

ODS dětské skupiny dlouhodobě podporuje a považuje je za přínosnou, dobře fungující a rovnocennou alternativu k dalším formám péče o malé děti v předškolním věku.

Ing. Jan Bauer

poslanec PČR
zastupitel
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení