29. června 2021

Usnesení Výkonné rady ODS

(www.ods.cz)

  • Výkonná rada vyjadřuje účast se všemi, kteří následkem tornáda a extrémních bouří přišli v minulém týdnu o své nejbližší, byli zraněni, přišli o obydlí nebo o majetek. Oceňujeme mimořádnou vlnu solidarity, která se zvedla v české veřejnosti a která ukazuje na sílu českého národa. Děkujeme všem, kteří v prvních dnech po katastrofě zasahovali v postižených oblastech jako záchranáři či dobrovolníci. Vyzýváme všechny své členy, aby podle svých možností pomohli k návratu všech zasažených míst do normálního života. 
     
  • Výkonná rada ODS apeluje na vládu České republiky, aby při sestavování rozpočtu na rok 2022 sledovala v maximální míře hospodárnost a úsporné nakládání s veřejnými financemi. 
     
  • Výkonná rada ODS apeluje na vládu České republiky, aby připravila co nejbezpečnější návrat dětí do škol a udělala maximum pro normální průběh školního roku.  
     
  • Výkonná rada ODS žádá vládu České republiky, aby přestala sloužit zájmům svého předsedy a zároveň skutečného majitele Agrofertu, a aby přestala chránit ekonomické zájmy premiéra a tím dělala České republice ostudu v zahraničí.