1. dubna 2021

Odmítáme další experimenty se školami

(www.ods.cz) Školský expert ODS Martin Baxa kritizuje nápad ministra školství otevřít školy jen podle jednotlivých okresů.

„Jednoznačně tento záměr odmítám. Vládní PES, který vycházel z údajných přesných epidemických dat, nikdy pořádně nefungoval. A proč se najednou má zrovna otevření škol stát předmětem takových experimentů? Učitelé jsou průběžně očkováni, ve školách se má testovat, výuka bude z vůle vlády rotační, takže není žádného důvodu provádět ještě další omezení. Děti se musejí vrátit do škol!“ říká místopředseda ODS Martina Baxa.

AntiCovid tým koalice SPOLU už před týdnem představil plán návratu dětí do škol s požadavkem, aby se první vlna otevření odstartovala už 12. dubna. Vláda to nejprve odmítala, ale nakonec i tento náš plán přejala. Ale ministři školství a zdravotnictví dnes oznámili, že i tento omezený návrat proběhne podle epidemické situace v jednotlivých okresech, a navíc rotačním způsobem. „Vláda nepředložila pádné argumenty pro návrh, aby se děti po týdnech střídaly mezi výukou ve školách a on-line výukou. Tento systém velmi zatíží rodiče a dětem přinese jen částečný návrat do běžného režimu,“ dodal Martin Baxa.

Martin Baxa

místopředseda strany