1. prosince 2020

Bránit svobodu a lidská práva musíme neustále

(www.ods.cz) Desátý ročník světové dopisové kampaně „Maraton psaní dopisů“ s Amnesty International je zde. Kampaň, která bojuje za lidská práva a svobodu odsouzených lidí, má opravdu smysl. Díky dopisům, které píší lidé po celém světě, se daří prosadit zásadní změny v osudu stíhaných osob – propuštění vězněných, získání zdravotní péče, ale i změny v legislativě. Letos se zúčastní i zástupci ODS, kteří celou dopisovou kampaň podpoří.

„Maraton psaní dopisů, který pořádá organizace Amnesty International, je velmi důležitá akce na obranu lidských práv. Byla to právě Amnesty International, která se zastávala českých disidentů, a myslím, že je naší povinností se nyní zastávat těch, kteří bojují za lidská práva po celém světě. A speciálně u příležitosti letošního ročníku je zapotřebí připomenout osud Běloruska. Tamní lidé s neuvěřitelnou vytrvalostí nenásilně demonstrují už čtvrt roku, čelí mlácení, zavírání, ponižování a každodenní šikaně a je pro ně důležitá každá podpora a vyjádření solidarity,“ uvedl místopředseda ODS Martin Baxa.

Martin Baxa

místopředseda strany