14. srpna 2020

Situace v Dukle je neúnosná. Žádám o mimořádné jednání sněmovního podvýboru pro sport

(www.ods.cz) ​​​​​​​Jednání o novém řediteli rezortního sportovního centra Dukla už více než půl roku provázejí výrazné problémy a nejasnosti. Za neúnosnou ji považuje poslanec a také bývalý olympionik Jakub Janda, který v samotné Dukle za své aktivní kariéry sám sportoval. Bude proto požadovat svolání mimořádné schůze sněmovního podvýboru pro sport.

„Do věci už se musí vložit Sněmovna. Obávám se totiž, že věci zašly tak daleko, že hrozí kolaps celé Dukly, a to by vzhledem k nadcházející olympiádě v Tokiu byl strašný průšvih, na který by doplatili naši sportovci,“ uvádí k celé věci poslanec Jakub Janda a dodává: „Situace na Dukle se i přes naše intervence táhne víc než půl roku a nemá pozitivní vyhlídky. Pokud nemá Dukla zkolabovat a naši sportovci mají jet na nadcházející olympiádu připraveni, musíme konat! Předsedkyni Procházkovou jsem proto dnes požádal o svolání mimořádné schůze.“

Žádost adresovaná sněmovnímu podvýboru byla dnes doručena do schránek poslanců. Pokud s ní vysloví dvě pětiny souhlas, musí být schůze svolána.

Jakub Janda

poslanec PČR