20. července 2020

COVID ubytování může skončit blamáží. Vláda není schopna podnikatelům rychle a účelně pomáhat

(www.ods.cz) Poslanec občanských demokratů Jakub Janda kritizuje vládní postup při schvalování programu „COVID ubytování“. Podle Jandy přichází pomoc pozdě, je administrativně složitá a hrozí tak, že na ni spousta ubytovacích zařízení vůbec nedosáhne.

„Státní pomoc ubytovacím zařízením opět vypovídá o schopnostech, respektive neschopnostech této vlády. Vláda dokázala hotely, penziony, ubytovny a další zařízení okamžitě uzavřít. K alespoň částečné kompenzaci jejich ztrát se ale rozhoupala teprve nyní, téměř dva měsíce po ukončení hlavních restrikcí a uprostřed letní turistické sezóny,“ říká poslanec ODS Jakub Janda a dodává: „Vládní pomoc tedy přichází pozdě a je nedostatečná. Navíc obsahuje zbytečné množství podmínek, kvůli kterým může být pro řadu ubytovacích zařízení k ničemu. Buď pro ně bude nevýhodná, protože přijdou o jiné kompenzace, anebo na ni vůbec nedosáhnou. Po zmatcích kolem voucherů pro návštěvníky lázní navíc hrozí, že i ‚COVID ubytování‘ skončí podobnou blamáží.“

Jakub Janda

poslanec PČR