14. listopadu 2019

Radní Johnová hazarduje s lidskými osudy. Její nekoncepční kroky ohrožují ty nejvíce zranitelné a potřebné

(www.ods.cz/region.prazsky) Radní Johnová svými kroky likviduje poskytování pobytových sociálních služeb v domovech se zvláštním určením. Tato zařízení jsou při tom zásadní v péči o ty nejvíce zranitelné klienty, kteří potřebují nepřetržitou péči.

„Paní Johnová svými naprosto nesmyslnými kroky ohrožuje poskytování sociálních služeb v domovech se zvláštním určením. Zcela bez skrupulí si bere za rukojmí svých experimentů lidi, kteří potřebují nepřetržitou, odbornou pomoc. Proto jsem na dnešním jednání zastupitelstva požadovala vysvětlení této alarmující skutečnosti. Koaliční zastupitelé ovšem odmítli tento bod na jednání zařadit. Hrají si s lidskými osudy a odmítají své kroky vysvětlit. To je naprosto nepřijatelné,“ říká Alexandra Udženija, předsedkyně klubu zastupitelů ODS.

„Mohu uvést konkrétní příklad z Prahy 2, kdy se veřejný opatrovník snažil pomoci klientovi s umístěním do domova se zvláštním určením. Klient byl odmítnut s tím, že domov nikoho nepřímá. Při následné komunikaci vyšlo najevo, že dle Magistrátu vzal veřejný opatrovník žádost zpět, což byla naprostá lež. Klient mezitím díky chybějící péči zmizel a bylo po něm vyhlášeno celostátní pátrání. V uplynulých dnech nás kontaktovala Policie ČR s tím, že klient byl nalezen v Německu v zuboženém stavu. Toto jsou dopady experimentů radní Johnové na konkrétní lidské osudy,“ dodává Alexandra Udženija.

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP