21. října 2019

Souhlasím s vypovězením Memoranda o spolupráci s firmou Lime. Používání elektronických koloběžek musí mít jasná pravidla a nesmí obtěžovat Pražany

(www.ods.cz/region.prazsky) Opoziční občanští demokraté souhlasí s plánem pražské koalice na vypovězení Memoranda o spolupráci v oblasti rozvoje veřejných systémů sdílených kol uzavřeného s firmou Lime. Podle předsedkyně zastupitelů ODS Alexandry Udženija je toto Memorandum příliš obecné a firma Lime ho soustavně porušuje.

„Sdílená ekonomika, tedy i sdílené elektrokoloběžky, musí mít svá pravidla tak, aby nedocházelo k ohrožení bezpečnosti lidí. Na Praze 2 se snažíme problémy spojené s užíváním elektrokoloběžek řešit od samého začátku. Jenomže všechny dohody s firmou Lime byly postupně z její strany porušovány. Není možné tolerovat ohrožování bezpečnosti chodců, nevidomých a dalších účastníků silničního provozu i obtěžování Pražanů, kteří o špatně zaparkované koloběžky pomalu zakopávají. Proto souhlasím s úmyslem současné koalice vypovědět podle mě příliš obecné a často porušované Memorandum s firmou Lime,“ uvedla předsedkyně zastupitelského klubu ODS Alexandra Udženija.

Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP