19. září 2019

Tvrdá rána pro lidi v blízkosti vyloučených lokalit. Vláda jejich problémy neřeší

(www.ods.cz) Za skandální označil dnešní jednání sněmovního výboru pro sociální politiku jeho místopředseda Jan Bauer z ODS. Poslanci se od ministryně práce a sociálních věcí Jany Maláčové a zástupců dalších dotčených resortů dozvěděli jen to, že z 15 bodů v boji proti chudobě se neplní ani jeden. Poslanci následně v jednomyslné shodě přijali usnesení, kterým vyzvali ministryni Maláčovou k tomu, aby tuto otázku zařadila na nejbližší jednání vlády.

Je to tvrdá rána všem lidem, kteří žijí v nejpostiženějších regionech. Ze slibů, které dala vláda, a osobně i premiér Babiš a ministryně Maláčová, se neplní vůbec nic. Slyšeli jsme pouze výmluvy,“ uvedl po jednání místopředseda výboru pro sociální politiku za ODS Jan Bauer a doplnil: „Ministerstvo dokonce ustoupilo i od rozumných návrhů revize dávek na bydlení a práce na změnách tak začínají v podstatě od začátku.“ Pikantní na tom podle něj je, že o záměru ministerstva jmenovat další pracovní skupinu v řadě, se někteří zástupci ostatních resortů dozvěděli od ministryně až na půdě výboru.

Situace v blízkosti vyloučených lokalit je vypjatá, a proto nebudeme čekat a přijdeme s vlastními návrhy,“ uvedl ještě Bauer. Už na příští schůzi bude ODS usilovat o to, aby se poslanci začali zabývat návrhem zákona, který umožní odejímat nebo krátit dávky lidem, kteří se opakovaně dopouštějí nejvážnějších přestupků, nebo neposílají děti do škol.

Ing. Jan Bauer

poslanec PČR
zastupitel
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení