3. května 2019

Atentát na sport odložen. Senát vrátil sněmovně zákon, který by ho poškodil

(www.ods.cz) ​​​​​​​Senát dnes vrátil Poslanecké sněmovně zákon o podpoře sportu. Podle ODS zvyšuje korupční potenciál a sportu by spíše uškodil.

„Je dobře, že se nám v Senátu podařilo odmítnout návrh zákona, který v rozporu s tvrzením předkladatelů nezvyšuje transparentnost ani předvídatelnost státní podpory sportu. Zákon navíc zřizuje nový úřad Národní rozvojovou agenturu s předpokládaným rozpočtem 100 miliónů korun ročně. Zároveň zákon předsedu této agentury, který je na návrh premiéra jmenován vládou, staví do pozice téměř absolutního vládce nad personálním obsazením významných pozic v agentuře a jejího poradního orgánu a tím i nad způsobem rozdělování dotací na podporu sportu. Návrh zákona tak zvyšuje korupční potenciál ve sportu a snižuje pravděpodobnost nezávislého a objektivního poskytování dotací. Z těchto důvodů jsme museli zákon vrátit Poslanecké sněmovně s návrhem na zamítnutí,“ uvedl předseda senátorského klubu ODS Miloš Vystrčil.

Miloš Vystrčil

místopředseda strany