15. října 2018

Reakce na mediální útoky pana Čižinského vůči ODS

(www.ods.cz) Nemám ve zvyku reagovat na osobní výpady politických konkurentů ODS. To, co však v posledních dnech předvádí v médiích Jan Čižinský, mě k tomu bohužel nutí. Jeho výpady proti ODS a proti mně osobně jsou nedůstojné dospělého muže a podlé. Praha po letech chaosu v režii koalice ANO, ČSSD, KDU-ČSL (mateřská strana pana Čižinského), STAN a Strany zelených potřebuje efektivní vládu, ne osobní výpady. Politici mají řešit problémy občanů, ne se neustále osobně napadat. Mlčet k lživým výpadům pana Čižinského už ale nebudu.

Pan Čižinský se stále nevyrovnal s tím, že volby v Praze vyhrála ODS a lečí si své mindráky tím, že útočí na mě osobně i na celou ODS. Svými útoky chce zřejmě zakrýt i fakt, že on sám je plně zodpovědný za to, do jakého stavu se Praha pod vedením Adriany Krnáčové a spol. dostala. Pan Čižinský dělá, jako by tady 4 roky nebyl a média o tom taktně mlčí. Pravda je ale taková, že ne já, ne ODS, ale pan Čižinský byl koaliční zastupitel a spojenec hnutí ANO a primátorky Krnáčové. A byl to právě jeho hlas a hlas jeho místostarosty Mirovského (SZ), které držely tuto neakceschopnou koalici 4 roky u vlády. Byl to i on, kdo aktivně blokoval rozvoj Prahy. Je proto i jeho vinou, v jakém chaosu se Praha po čtyřech letech ocitla. Tuto zodpovědnost ze sebe nesmyje tím, že bude sebevíce křičet do médií a vymezovat se proti ODS. Přitom toto vymezování má jediný cíl, aby pan Čižinský byl součástí nové magistrátní koalice a postavil to na jednoduché zkratce: se mnou jste čistí, proti mně jste korupčníci.

Co se týče jeho invektiv směrem k ODS a mé osobě: Kategoricky odmítám jeho lživá nařčení a záměrné manipulace. Vyzývám pana Čižinského, aby předložil důkazy o tom, že politická rozhodnutí ODS či moje jsou ovlivňována někým jiným. Jsou to hloupá a lživá vyjádření. Už dříve se mě pokusili někteří čelní politici z jiných stran takto nálepkovat, a nakonec se mi každý osobně omluvil. Názory ODS a názory mé jsou autentické a odráží se v našich hodnotách, programu a politické práci, ať už u nás na Praze 2, kde lidé oceňují práci ODS prakticky nepřetržitě od roku 1994, ale také na Magistrátu hl. města Prahy, kde jsme my, lidé kolem pana docenta Svobody, zavedli od roku 2010 změny a protikorupční opatření, kvůli nimž se někteří lidé pokusili pana docenta Svobodu a spol. kriminalizovat. Naštěstí snad neúspěšně. Pokud je pan Čižinský opravdový chlap, očekávám, že se za své lži omluví.
Alexandra Udženija

1. místopředsedkyně strany
expertka pro rozvoj ekonomiky a podnikatelského prostředí
předsedkyně klubu zastupitelů za ODS při ZHMP