16. srpna 2018

Ve dnech, jakým je 21. srpen, bychom měli dát najevo svoji národní hrdost

(www.ods.cz) Občanští demokraté si připomenou památku vstupu vojsk Varšavské smlouvy do Československa u pomníku studentky Marie Charouskové na pražském Klárově. V souvislosti s tímto významným datem vyzývá předseda ODS Petr Fiala k tomu, aby se Češi nebáli dát najevo svoji národní hrdost například vyvěšením státní vlajky i při jiných příležitostech, než jsou sportovní utkání. ODS chce při tomto významném dni zdůraznit pravý smysl vlastenectví. Oslovit chce lidi prostřednictvím sociálních sítí a v sídle ODS budou k vyzvednutí české vlajky.

 
„Vlastenectví je pozitivní postoj, je to hodnota, kterou se nám už po několik let snaží ukrást různí blázni, poloblázni a extremisté. Ve vlastním zájmu jim vlastenectví nemůžeme přenechat. Nebojme se projevovat naši národní hrdost a vztah k vlasti i symbolicky. Před padesáti lety skuteční vlastenci demonstrovali s národními vlajkami, na ulicích, v oknech, na autech. Obnovme i tento projev vlastenectví. Vyvěšujeme národní vlajky, když hrajeme hokej nebo fotbal. Bylo by silným gestem vlastenectví, kdybychom je dokázali vyvěsit i na památku významných dějinných událostí. Jako vyjádření občanského postoje: že si pamatujeme své dějiny, že ctíme své hrdiny, že jsme hrdí na svou vlast, na svou státnost, na svoji svobodu. Výročí 21. srpna 1968 je k tomu dobrou příležitostí,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.
 
Občanští demokraté si toto smutné výročí připomenou společně v úterý 21. srpna 2018 na pražském Klárově, kde 26. srpna 1968 byla smrtelně postřelena studentka Marie Charousková. Na Klárov přijdou členové a příznivci ODS od pražského Rudolfina, kde se setkají v 16:30.
Petr Fiala

předseda ODS