13. října 2017

Zasadíme se o spojení na Vídeň, Znojmo a Svitavy

(MF DNES) Souboj jihomoravských lídrů pro MF DNES: Jak konkrétně pomůžete ze Sněmovny jižní Moravě? Proč zvolit právě vás a vaši stranu? Co konkrétního hodláte v Poslanecké sněmovně v příštích čtyřech letech udělat pro jihomoravské voliče? Jaké jsou vaše hlavní cíle, které chcete prosadit? Krajští lídři osmi nejsilnějších stran kandidujících v parlamentních volbách dostali v předvolebním seriálu poslední možnost, jak přesvědčit čtenáře MF DNES, aby za týden hlasovali právě pro ně.

 
Zasadíme se o spojení na Vídeň, Znojmo a Svitavy
 
Volit ODS znamená, že váš hlas bude mít smysl a že váš hlas nepropadne. Jako nejsilnější pravicová strana dokážeme zabránit tomu, abychom klesli na politické dno. Tím myslím jednobarevnou vládu Andreje Babiše, případně ještě za podpory komunistů nebo Tomia Okamury.
 
Hlavním důvodem je ale to, co ODS nabízí. Hodně z toho se týká přímo jižní Moravy. Chceme zvýšit investice do dopravy, které končící vláda zanedbávala. V našem kraji nejsou stále dobudovány klíčové stavby – ať už důležité spojení na Vídeň, na Znojmo, či do Svitav. A dokončen není ani velký městský okruh kolem Brna. Nedořešené je také napojení brněnského hlavního nádraží na mezinárodní koridor. Máme konkrétní návrhy týkající se dopravních staveb: od zákona o liniových stavbách až po zjednodušení stavebního řízení.
 
Jižní Moravy se začíná dotýkat problém sucha, pociťují ho zemědělci a v neposlední řadě i pěstitelé vína. Tomu lze čelit rozumnější péčí o krajinu, efektivnějším využíváním vodních zdrojů a zadržováním vody v krajině.
 
Klíčovým tématem naší volební kampaně jsou nižší daně, které by vedly k vyšším mzdám. I toto by pomohlo jižní Moravě, kde by řada lidí ztratila důvod odjíždět do ciziny za prací.
 
A velmi důležité pro náš region jsou i naše další priority: boj s byrokracií, podpora vzdělání, investice do vědy a výzkumu.
Petr Fiala

předseda strany