12. září 2017

Vláda nepřišla s žádnou náhradou za zrušený druhý důchodový pilíř. Po volbách je třeba najít dlouhodobé řešení důchodů

(www.ods.cz) Komentář předsedy ODS Petra Fialy k řešení důchodové reformy a výsledkům stávající vlády v této oblasti.

„Vláda ČSSD, ANO a KDU-ČSL zrušila druhý pilíř důchodového systému, za celé čtyři roky ale nepřišla s žádnou náhradou. Nenabídla žádné řešení. Navíc v době, kdy se ekonomice daří a je čas investovat do budoucnosti. Dočkali jsme se jen falešné naděje, že to ‚nějak‘ bude fungovat dál. A prázdných slibů o ‚důstojném stáří‘, které si teď jedna z vládních stran dala na předvolební plakáty,“ uvedl předseda ODS Petr Fiala.

„ODS jako odpovědná strana žádné falešné naděje ani plané sliby dávat nebude. Navrhujeme, aby hned po volbách začaly o reformě penzijního systému jednat všechny demokratické parlamentní strany. Je třeba širší shody, většina několika hlasů k tomu nestačí. Výsledkem musí být základní parametry udržitelnosti a dlouhodobé řešení důchodů. Bude to složité, ale jedině tak dosáhneme výsledku,“ dodal.
Petr Fiala

předseda strany