24. srpna 2017

Česká republika není Andrej Babiš. Andrej Babiš není Česká republika

(www.ods.cz) ODS již před několika dny vyzvala Andreje Babiše a Jaroslava Faltýnka, aby se vzdali svého poslaneckého mandátu a nezatěžovali předvolební diskusi v ČR svými problémy. Volby mají být o programových prioritách a hodnocení čtyřletého katastrofálního vládnutí koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL.

 
„Máme necelé dva měsíce před volbami. Voliči si zaslouží, aby byla v předvolebním čase vedena důkladná diskuse o výsledcích 4letého vládnutí koalice ČSSD, ANO a KDU-ČSL. A především o programových prioritách jednotlivých stran pro nadcházející volby. O tom, co strany mohou udělat pro lepší život lidí u nás a řešení jejich problémů. Touto cestou jde ODS. I proto jsme představili Vyšehradskou deklaraci, v níž jsme definovali 12 programových priorit. Voličům v ní jasně říkáme, že se mohou spolehnout na to, že vstoupíme jen do takové vlády, která mj. sníží daně, což povede ke zvýšení mezd všem zaměstnancům. Která mj. sníží odvody na sociálním pojištění, zvýší výdajové limity pro živnostníky, zruší EET, výrazně omezí byrokratickou zátěž a zajistí sebevědomou pozici ČR v Evropské unii. Odmítáme, aby se celá volební kampaň točila jen a pouze okolo Čapího hnízda či dalších podobných kauz. Aby ji Andrej Babiš a jemu blízcí politici využívali k odstínění toho, že jeho hnutí ANO nemá žádný program a nemá voličům ve skutečnosti co nabídnout. Česká republika není jen Andrej Babiš. Andrej Babiš není Česká republika. Bavme se o programech jednotlivých stran, nesedejme na lep vládním politikům, kteří za čtyři roky nic neudělali pro lepší život v ČR,“ řekl předseda ODS Petr Fiala.
 
„Bavme se o tom, co je důležité pro Českou republiku a její obyvatele. Nenechme Andreje Babiše a hnutí ANO, aby odvedli veřejnou debatu od podstatných věcí. Podívejme se například na ministra spravedlnosti Pelikána. Jeho slova v rozhovoru pro týdeník Respekt jsou absolutně nepřijatelná. Bavme se však nejen o nich. Bavme se o tom, že ve své funkci selhal. O tom, v jakém stavu zanechává svůj resort. Jak to například dopadlo se slibovaným novým trestním řádem? Současná vláda zcela selhala v řadě oblastí, o tom mají být tyto volby,“ dodal předseda poslaneckého klubu ODS Zbyněk Stanjura.