12. května 2017

Babiš nesmí být v žádné vládě. Za Zemana se stydím

(FORUM 24) Předseda ODS Petr Fiala poskytl deníku FORUM 24 rozhovor k aktuální situaci. Vládní krize je podle něj pouze vyvrcholením toho, co se v České republice odehrává přes tři roky, kdy vláda pomáhala pouze těm bohatým a házela klacky pod nohy lidem, kteří se snaží něco dělat.

 
 
Fiala také zmínil roli prezidenta Miloše Zemana. Ten se podle něj chová nejen nestandardně, ale jeho kroky jsou také ostudné. „Každý, kdo sledoval to setkání prezidenta a premiéra musel pociťovat hluboký stud,“ uvedl Petr Fiala.
 
Předseda ODS zopakoval postoj své strany. „Nechme lidi rozhodnout, přistupme k předčasným volbám,“ vyzval. Fiala považuje za naprosto absurdní, že by situaci mohla vyřešit pouhá výměna na křesle ministra financí. „Premiér Sobotka bude s Andrejem Babišem jednat o tom, jak bude vypadat vláda bez Andreje Babiše.“
 
Fiala ocenil aktivitu lidí, kteří demonstrovali na mnoha místech po republice kvůli Babišovi i Zemanovi. „Musím říci, že jsem velmi rád,“ řekl předseda ODS s tím, že je skvělé vidět, že lidé mají zájem o to, aby v Česku i nadále byla demokracie.
 
(Autor: Johana Hovorková)
Petr Fiala

předseda strany