5. května 2017

Za Zemana i Sobotku se lidé musí stydět. A Babiš je nedůvěryhodný

(www.blesk.cz) Mimořádnou schůzi kvůli nahrávkám, které se týkají Andreje Babiše, svolává ODS v čele s Petrem Fialou a Kalouskova TOP 09 na příští středu. Fiala v rozhovoru pro Blesk.cz řekl, co ho na nahrávkách zarazilo, i to, jak vnímá aktuální kroky premiéra Bohuslava Sobotky (ČSSD). Za ostudu České republiky pak označil to, co se dělo ve čtvrtek na Hradě. Podle Fialy navíc začal „závod v mučednictví“.

 
 
Demise vlády nebude, odvolat Andreje Babiše (ANO) z postu ministra financí by přitom byl správný krok, kdyby ho však premiér Sobotka udělal včas, míní šéf ODS Petr Fiala. Včas přitom bylo už před několika měsíci, míní.
 
„Jsme všichni svědci jakýchsi závodů v mučednictví. Buďto bude mučedníkem Andrej Babiš, nebo je mučedníkem premiér Sobotka. Já bych řekl: Skončeme tu hru na mučednictví. Pojďme k předčasným volbám, ať lidé rozhodnou, kdo má pravdu,“ řekl Petr Fiala v rozhovoru pro Blesk.cz.
 
Za zdroj krize označuje Babiše a podezření, která se týkají jeho osoby. Podle Fialy ale není Babiš odpovědným politikem a lpí na své funkci. „Ale nemyslím si, že lidé dlouhodobě mohou v politice věřit člověku, který nedokáže vysvětlit podezření z daňových úniků, i když všechny ostatní podezírá z toho, že kradou, který tady úkoluje novináře zaměstnané v jeho médiích vůči jiným politickým soupeřům,“ dodává s narážkou na Andreje Babiše.
 
 
Petr Fiala

předseda strany