22. března 2016

Prohlášení k útokům v Bruselu

Jak se bohužel dalo očekávat, teroristé v Evropě, tentokrát v Bruselu, opět zaútočili, opět jsme svědky civilních obětí teroristické války. Všech obětí je mi opravdu líto. Opět budeme svědky bezprecedentních opatření, totálního nasazení policie a slibů „šokovaných“ politiků.

 
Současná situace ovšem zase takovým šokem není. Evropa si na válku s teroristy sama zadělává. Jednak dlouhodobým přijímáním masy uprchlíků, mezi kterými jsou beze sporu i fundamentalisté. Podle německé tajné služby by jich mezi uprchlíky mohlo být 10 až 15 procent. Chyba je také v tom, že přistěhovalci se nechávají svému osudu, netlačí se na jejich integraci do většinové společnosti. Naopak. Přistěhovalci vytvářejí vlastní ghetta, kde evropské právo neplatí, vytvářejí vlastní území uprostřed evropských měst. Kdo se nechce přizpůsobit musí být vykázán z EU.
 
Dalším impulsem pro islámské fundamentalisty je evropská kritika izraelského přístupu k zajištění vlastní bezpečnosti, téměř odmítání izraelského práva na adekvátní obranu proti útokům na civilisty. právě naopak izraelský přístup by nám měl být příkladem. Kdy už se UE probudí?
MUDr. Přemysl Sobotka

1. místopředseda Senátu PČR