13. března 2016

Zvrácená logika ministra Babiše

Ministr financí Andrej Babiš tvrdí, že opozice nemá kauzu Čapí hnízdo co řešit, protože se odehrála před osmi lety. Je to zvrácená logika, která odpovídá charakteru Andreje Babiše. Byl to on, kdo svým vyjádřením, že je to nejlepší projekt v jeho životě, přispěl zásadním způsobem k otevření celé kauzy.


Informace, které přinesl magazín Reportér, však přidávají znovu na aktuálnosti a nelze je přejít tím, že se věc stala před lety. Pokud je pravda, že ministr financí Babiš zasahuje prostřednictvím svých podřízených do probíhajícího vyšetřování, a pokouší se ovlivňovat své podřízené, je to skandální a absolutně nepřípustné.

Premiér Sobotka se již nemůže odvolávat na probíhající vyšetřování a měl by jasně zasáhnout. Pokud se informace magazínu Reportér potvrdí, je na premiéru Sobotkovi, aby neprodleně odvolal z vlády ministra financí Babiše. Na svém místě nemůže zůstat ani jeho náměstek Vyhnálek, který podle Reportéru nezákonně zjišťoval údaje z interních systémů ministerstva, které se týkaly kauzy Čapího hnízda. Pokud by premiér nezasáhl, sám by se na těchto nezákonnostech podílel a nesl by za ně odpovědnost.

Mgr. Martin Kupka

místopředseda strany
uvolněný starosta obce
člen regionální rady
předseda oblastního sdružení