21. června 2013

Policie a státní zástupci ohrozili demokracii

Námitky a požadavky Miroslava Kalouska jsou nesmyslné. Miloš Zeman by měl ukázat, že není mocichtivý. Státní zástupce je potřeba korigovat. Moje premiérství by znamenalo ozdravný šok pro společnost. Miroslava Němcová, kandidátka ODS na předsedkyni vlády, dává v rozhovoru pro Hospodářské noviny najevo nečekané sebevědomí.

 

Kdo vaši kandidaturu vymyslel? 

Nejprve jsme v ODS očekávali, že kandidátem na premiéra bude Martin Kuba. Toho ale vývoj událostí přiměl k přesvědčení, že on to být nemůže. (Odmítala ho TOP 09 - pozn. red.) A přišel za mnou s dotazem, zda bych byla schopná o kandidatuře uvažovat. Odpověděla jsem, že uvažovat o ní musím, stejně jako každý člen vedení ODS. Přes noc jsem se poradila s manželem a se synem a ve středu ráno jsem kývla. 

Kdo nyní bude jednat s prezidentem Zemanem? 

Původně byl pozván Martin Kuba s jedním členem vedení. Teď je jasné, že s ním půjdu já. 

Co říkáte na námitky Miroslava Kalouska? Tvrdí, že jste vyrobili problém, protože není jasné, kdo bude po vás předsedou sněmovny... 

Myslím, že jsme všechny trochu překvapili. Jak nominací, tak i rychlostí. Takže první reakce jsou zřejmě dílem překvapení. Chápu sice, že je tu problém s předsedou sněmovny, zmiňovala jsem to i při jednání uvnitř ODS, ale je to lehce řešitelné, závisí to jenom na ochotě našich partnerů. Na nějaké silové hrátky teď vůbec není čas. 

Jak rozumíte Kalouskovu požadavku, že by se měla vládní většina otestovat tajnou volbou předsedy sněmovny? 

Ono tomu moc rozumět nejde. Pan místopředseda Kalousek možná hledá nějakou argumentaci, kterou by nás přiměl, abychom si moji nominaci ještě rozmysleli. Asi si myslí, že když mně tímto trikem naznačí, že budu předem sesazena z postu předsedkyně sněmovny, že se leknu a začnu hrát nějakou vlastní hru, abych se zachránila. Já to odmítám. Když jsem se do něčeho pustila, tak se všemi důsledky. A tyhle hry nepovažuji za správné. Prioritou je sestavení vlády. Ve sněmovně jsou čtyři místopředsedové a po krátkou dobu se tahle situace dá bez problému zvládnout. Něco takového tu už nakonec bylo, když odstoupil Miloslav Vlček z ČSSD. Je to nějaký zvláštní kapric (vrtoch - pozn. red.), veřejnosti nevysvětlitelný. Veřejnost chce slyšet: buď za něco stojíte, a pak se dáte dohromady a sestavíte vládu, nebo za nic nestojíte a běžte. 

Proč myslíte, že Kalousek nechce Němcovou? 

To je moje domněnka, on vám určitě řekne, že mě chce. Máme solidní vztahy, nehádáme se, neděláme si potměšilosti. Možná se TOP 09 spíš dotklo, že jsme to s nimi nekonzultovali předem. 

Takže se vzdáte postu předsedkyně sněmovny, aby se mohla koaliční většina otestovat tajnou volbou vašeho nástupce, jak chce Kalousek?

To je absolutně nesmyslný požadavek. V tom není žádná logika. Krizi by to mohlo spíš prohloubit. Kdyby se totiž nepovedlo v tajné volbě předsedu zvolit, pak by k tomu, že nemáme vládu, přibyla destabilizovaná sněmovna. To je nemyslitelné, byli bychom v ústavní krizi a vedlo by to k předčasným volbám. To snad nemůže být Kalouskův záměr, spíš bych řekla, že se potřeboval vůči nám nějak vymezit. 

Kdy odstoupíte z funkce předsedkyně sněmovny? 

Až budu jmenována předsedkyní vlády. Pokud tedy jmenována budu. 

Záleží to na prezidentovi, kterého kritizujete. Mluvila jste o jeho mocichtivosti. Projevila se nějak? 

To se možná ukáže teď, jak je mocichtivý. Jeho dosavadní kroky prokázaly, že je velmi aktivní, že si chce z veřejného prostoru uzmout co nejvíc. Vzpomeňme na jmenování profesorů, to byla trochu demonstrace moci. Za sebe mu vytýkám jednání s předsedou Ústavního soudu, jak má být soud obsazen. To je také spíše mocenské uchopení politiky než státnický přístup. Tato krize ukáže, jestli u něj zvítězí touha po moci a snaha kumulovat ji stále víc, nebo ne. 

Co má Zeman udělat, abyste ho nehodnotila jako mocichtivého? 

Povznést se nad dosavadní spory, nad to, kdo mu sedí, kdo ne, jestli má, nebo nemá rád Němcovou, a hledět na to, jak pomoci zemi. Pokud se koalice shodne na mé nominaci, měl by mě jmenovat předsedkyní vlády. 

Ustoupíte potom Zemanovi ve sporu o velvyslance? 

Ten spor nelze táhnout dál. Kdybych byla premiérkou, promluvím s Karlem Schwarzenbergem a pokusím se ho přimět, aby se začali s prezidentem více bavit, protože spolu prakticky nekomunikují. Schwarzenberga jako ministra zahraničí nelze při jmenování velvyslanců obejít. Je to jeho úřad, jde o jeho lidi. Je logické, že do procesu jmenování musí mluvit. O ekonomice se budu radit s experty 

Co považujete za svoji největší manažerskou zkušenost? 

Nikdy jsem nevedla žádnou velkou firmu nebo instituci. Ve sněmovně jsem šla patnáct let krok za krokem výš. Někdo možná může moje zkušenosti zpochybňovat, ale na deset měsíců do řádných voleb roli předsedkyně vlády určitě zvládnu. 

Umíte vyjednávat? 

Co bylo potřeba ve sněmovně sladit a zkoordinovat s místopředsedy z různých stran, to jsem udělala. Obstála jsem. 

Teď to ale bude něco trochu jiného. Cítíte se třeba na rovnocenné jednání s Miroslavem Kalouskem o rozpočtu? 

Budu konzultovat s poradci, kvalitními ekonomy. 

Jakými? 

Sestavu poradců ještě nemám. Ale ve sněmovně jsem se setkala s lidmi, které bych ráda oslovila. Na jména se neptejte, řeknu je, až budu jmenována. Obecně to jsou třeba lidé z ODS nebo z akademické sféry. Mám velmi dobré vztahy například s Akademií věd. Je také možné, že bych si nechala některé z poradců Petra Nečase. A chci, aby dál fungoval NERV. 

Neuražte se, ale nebudou vládu místo vás ve skutečnosti řídit první místopředseda ODS Martin Kuba a Miroslav Kalousek? 

Jestli si někdo myslí, že budu stafáž, za kterou si budou "velcí chlapci" dělat, co budou chtít, tak je vedle. Nejsem první týden v politice. Zatím jsem se obešla bez vlivových skupin, uměla jsem si svou cestu najít a prosadit sama. Někdy mě to něco stálo, ale věřím si. Žádné hry nepřipustím. 

Budou se za vašeho eventuálního premiérství měnit ministři a ministerstva? 

Zatím jsem o tom neuvažovala, ale nemyslím si, že by změny byly nutné. Ministerstvo kultury si musí vyřešit TOP 09. 

Vyměníte šéfa Úřadu vlády pana Poula, který má problémy s policií v kauze Nagyová? 

Pana Poula jsem viděla několikrát při oficiálních příležitostech. Působil na mě jako solidní a slušný člověk. A i reference z ministerstva průmyslu, kde dříve působil, byly dobré. V této situaci ale ve své pozici zůstat nemůže. 

Což se zřejmě týká i pozice vrchní ředitelky kabinetu předsedy vlády - Jana Nagyová je mimochodem stále zaměstnankyní Úřadu vlády. 

Neočekávám, že bych potřebovala pozici vrchní ředitelky kabinetu. Bohatě mi stačí ředitelka. Zakázku na stavbu Temelína dokončit 

Pokud se stanete premiérkou, bude pokračovat tendr na Temelín? 

Určitě. Samotné výběrové řízení je velmi nákladné a nevidím důvod, proč ho zastavovat. Pokud to stihneme, vyhlásíme vítěze. Je to záležitost strategie. Nejde o aktuální ceny energie, je to strategická investice. Rozhodující je, abychom byli za deset nebo patnáct let v dobré pozici z pohledu energetické bezpečnosti. 

Varování, že se při současných cenách Temelín nevyplatí, pro vás opravdu nic neznamená? Ani to, že cena, kterou nabídli uchazeči o dostavbu, je podle mnohých příliš vysoká? 

Je kolem toho hodně otazníků. Je to obrovský balík peněz, 200 až 300 miliard, a myslím, že se to posune ještě výš, protože u jaderných elektráren to tak bývá vždy. Banky, úvěry, garance, to jsou otázky visící ve vzduchu. Ale nemůžeme vycházet jen z toho, že dnes je nějaká cena energie, a předpokládat, že stejná bude za deset let. Je pravda, že určitě budeme muset tlačit cenu zakázky níž. Ale zastavit tendr? To ne. 

Až budete připravovat rozpočet na příští rok, půjdete cestou prorůstových opatření? 

Měli bychom se vejít do maastrichtských kritérií, tedy do tří procent schodku. I tak je číslo 110 miliard deficitu hrozivé. Prorůstová opatření dávají smysl, jen pokud by to byly inteligentní programy, jako jsou investice do vědy nebo infrastruktury. 

Ve sněmovně nyní leží 100 "nedodělaných" zákonů. Bude vaše vláda mít něco jako minimální program, tedy seznam toho, co chcete určitě dotáhnout? 

Přijímání těchto zákonů můžeme dokončit. To se dá stihnout. Na nové zákony, krom státního rozpočtu, ale čas nezbývá. Minimální program může spočívat v tom, že si každé ministerstvo vybere jednu klíčovou věc, kterou chce prosadit. 

Co je nyní nejdůležitější? 

Hlavně dobře připravený rozpočet. Potom normy související s občanským zákoníkem. A také zákon o služebním poměru. Policie ohrozila demokracii 

Jak se díváte s týdenním odstupem na policejní zásah na Úřadu vlády? 

Od začátku jsem byla velmi kritická a s odstupem jsem ještě kritičtější. První den jsem si mohla myslet, že rychle dostaneme informace, které by pochybnosti rozptýlily. Ale nestalo se. Neumím si představit, že by takhle uprostřed noci přišla policie do Bílého domu, do Downing Street 10 nebo do Elysejského paláce. A kdyby k tomu došlo, hodinu poté by stála policejní a justiční generalita v pozoru a sdělovala by národu, co se tak strašného stalo, že museli takhle zasáhnout. A u nás? Trvalo to celý den, než vystoupil policejní mluvčí a řekl, že nic neřekne. V tu chvíli jsem si myslela, že si z nás dělají blázny. Nikdo z ústavních činitelů dlouho nevěděl, co se v zemi děje. To je přece nekonečné bezpečnostní riziko! A od té doby se nás policie pokouší přesvědčit, že propojila tři příběhy (korupci pražských kmotrů, zneužití Vojenského zpravodajství, korupce ve vládě), které spolu podle mého ale vůbec nemusejí souviset. Hlavní policejní teze je, že se šlo po velkých rybách, Rittigovi a Janouškovi, a že to ostatní je vedlejší produkt. Ale kde mají ty velké ryby? 

Dost pravděpodobně bude obviněn Petr Nečas. Budete hlasovat pro jeho vydání? 

Pokud v žádosti bude jen to, co zatím policie zveřejnila, tak nikdy nezvednu ruku pro jeho vydání. Pro ničí vydání. Je to chabé. Velmi chabé. 

Když mluvíte o ohrožení demokracie - co s tím jako eventuální premiérka budete dělat? 

Vláda by se měla zabývat celým zásahem. Jeho přípravou, průběhem, informováním. Pokud budu premiérkou, pověřím ministry spravedlnosti a vnitra, aby zanalyzovali, co se stalo, a jak se to má napravit. Jsem přesvědčena, že k narušení ústavních principů došlo. 

Je pro ODS dobré, aby měla oddělené funkce premiéra a předsedy? 

Dlouhodobě to není dobré. Vznikají dvě mocenská centra, a to stranu postupně rozkládá, ať si předtím ti lidé slíbí cokoli. V jednu chvíli začnou jít proti sobě. To je zlé jak pro vnitřní život strany, tak pro její vnější obraz, protože se stává pro lidi nesrozumitelnou. Na druhou stranu krátkodobě to možné je. Těch deset měsíců, po které by mohla existovat moje vláda, je maximum. Pak se ODS musí rozhodnout. 

Máte ambice být předsedkyní ODS? 

Absolutně nevylučuji nic, ale zatím jsem se touto úvahou nezabývala. Jsme na začátku, nevíme, jak se to bude vyvíjet. 

Co bude znamenat pro společnost, že ČR bude mít první premiérku? 

Bude to takový ozdravný šok pro společnost. Padne jedna z bariér, které tady byly. Pozitivní bude i to, že se ve vládě bude jinak komunikovat a vláda bude jinak komunikovat navenek. Když se dva muži před kamerami nebo bez nich střetnout, je to jiný typ souboje a argumentace, než by nastal v tomto případě. 


(Autor: Petr Honzejk)

Miroslava Němcová

místopředsedkyně strany
předsedkyně Poslanecké sněmovny PČR